Kelių čekų būklė – itin sunki, jų gyvybei gresia pavojus. Atsitikus nelaimei aiškinamasi, kam priklausė sugriuvęs pastatas, kuris, atrodo, tapo niekam nereikalingas.

Kauno rajono mero Valerijaus Makūno teigimu, dar prieš dvejus metus pastato savininkai įsipareigojo nugriauti pavojų keliantį pastatą.

„1992 metais šis pastatas buvo perduotas „Dasiūnų“ žemės ūkio bendrovei, kuriai vadovauja Antanas Koženiauskas. Babtų seniūnija šį pastatą dar 2008 metais penktuoju numeriu įtraukė į pavojingiausių seniūnijos pastatų sąrašą, o savininkai įsipareigojo statinį nugriauti arba sutvarkyti. Dabar situacija gana įdomi – kai atsitiko nelaimė tai niekas to pastato nenori“, - DELFI sakė V. Makūnas.

Tačiau Kauno rajono savivaldybės vadovas nesikratė atsakomybės ir pripažino, kad savivaldybės administracija padarė ne viską, kad užkirstų kelią nelaimei.

„Žinoma, aiškinsimės įvykio priežastis ir visko taip nepaliksime. Nustatysime, ko nepadarė mūsų savivaldybės administracija ir kodėl pastatas nebuvo nugriautas. Savivaldybei priklauso funkcija prižiūrėti pastatus. Išsiaiškinsime, kas kaltas ir atitinkamai tai įvertinsime“, - teigė V. Makūnas.

Nors savivaldybės mero teigimu, pastatas priklausė „Dasiūnų“ bendrovei, Kauno rajono policija to nepavirtina.

„Oficialiai pastatas niekam nepriklauso, bet mes turime duomenų, kad jis buvo perleistas vienam asmeniui. Kol kas dar neturime jokių oficialių dokumentų, todėl kažką komentuoti dar anksti. Bet kokiu atveju, ne policijos darbas bausti už tokius įvykius – tai statybos inspekcijos ir savivaldybės reikalas“, - DELFI sakė Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Romas Oželis.

DELFI pavyko susisiekti su A. Koženiausko sūnumi Auriumi, tačiau vyras, kurio kontaktinis telefono numeris nurodytas įmonės interneto reklamoje, teigė su įmone neturintis nieko bendro.

„Aš nieko nežinau. Aš – pašalinis žmogus iš gatvės ir negi turiu už visus atsakyti? Ar užimu bendrovėje kokias nors pareigas? Ne. Viso gero“, - pokalbį baigė A. Koženiauskas.

A. Koženiauskas taip pat nepanoro komentuoti, ar „Dasiūnų“ bendrovė buvo oficialiai susitvarkiusi visus pastato perėmimu dokumentus.

„Antanas Koženiauskas pastatą perėmė, kai griuvo kolūkiai ir jis turi statinio perėmimo dokumentus. Daugiau jokių veiksmų jis nesiėmė, nors žadėjo griūvantį pastatą sutvarkyti – prieš kelerius metus jį jau buvo išsikvietusi rajono savivaldybės darbuotoja ir reikalavo pasirūpinti pastatu. A. Koženiauskas žadėjo viską sutvarkyti, bet matote kuo viskas baigėsi“, - DELFI sakė Babtų seniūnas Jonas Praškevičius.