Galutine ir neskundžiama Lietuvos apeliacinio teismo nutartimi buvo paliktas 53 metų H. Daktarui dar trims mėnesiams pratęstas kardomasis kalinimas – teismo nutartimi jis yra suimtas iki rugsėjo 5-osios.

Pasak nutartį paskelbusio teisėjo Svajūno Knizlerio, suėmimą pratęsęs Vilniaus apygardos teismas pagrįstai konstatavo, kad Hena gali pasislėpti nuo pareigūnų ir teismo, taip pat daryti naujus nusikaltimus bei paveikti liudytojus.

Į teismo posėdį su H. Daktaru atvyko susitikti jo žmona Ramutė bei motina Jadvyga – tai bene vienintelė galimybė joms pasimatyti su suimtuoju, nes ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai įtariamojo artimiesiems neleidžia bendrauti. Kad galėtų susitikti su artimaisiais, H. Daktaras specialiai parašė prašymą, kurį jo advokatas Kristupas Ašmys atvežė į teismą.

„Jeigu paleis, visi kartu su žurnalistais galėsime po teismo važiuoti baliavoti“, – prieš paskelbiant nutartį bandė juokauti H. Daktaro žmona.

Tačiau kur kas blogesnės nuotaikos ji buvo po posėdžio. „Laikykis, pasimatysime“, – atsisveikindama su sutuoktiniu sakė ji.

Kaip nutartyje pažymėjo teismas, H. Daktaro byla yra sudėtinga ir didelės apimties, ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl kelių dešimčių nusikalstamų veikų, kurios buvo įvykdytos nuo 1993 metų, be to, įtariama, kad nusikalstamame susivienijime dalyvavo apie keliasdešimt įtariamųjų.

Byloje yra daug nukentėjusiųjų, liudytojų, su kuriais atliekami nemažai laiko trunkantys procesiniai veiksmai, byloje yra vykdoma kitų nusikalstamo susivienijimo narių paieška, atliekami kiti veiksmai. Taigi, teismas daro išvadą, kad byla atitinka ypatingo sudėtingumo ir didelės apimties kriterijus, joje tyrimo vilkinimo nenustatyta, todėl įtariamajam kardomoji priemonė – suėmimas tęsiamas ilgiau kaip 6 mėnesius pagrįstai.

DELFI primena, kad H. Daktaras įtariamas labai sunkiais nusikaltimais, įvykdytais 1993-2001 metais. Tarp jų – ir prieštaringai vertinto verslininko Sigito Čiapo nužudymo organizavimu.