"Mes manome, kad toks sprendimas kertasi su visais tarptautiniais susitarimais. Tokia fašizmo išteisinimo praktika visiškai neleistina", - sakė judėjimo sekretorė spaudai.

Ji taip pat pabrėžė, kad Lietuvos teismo institucijų veiksmus turi pasmerkti pasaulio bendrija.

Pasak K. Potupčik, judėjimo "Naši" aktyvistai nuo penktadienio platins didžiausių mažmeninių prekybos tinklų parduotuvėse lapelius, kuriuose reiškiamas protestas prieš fašistų simbolikos naudojimo pateisinimą.

Antradienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas nutraukė administracinio teisės pažeidimo bylą keturiems vaikinams, kurie į Vasario 16-osios eitynes atsinešė plakatus, vaizduojančius svastikas. Vaikinų turėtus plakatus su svastikomis teismas įvertino ne kaip nacistinės Vokietijos simbolius, o kaip Lietuvos istorijos paveldą. Kernavėje rasta senovinių žiedų, segių, apyrankių su svastikų atvaizdais.

Prieštaringai vertinamas judėjimas "Naši" buvo įkurtas prieš maždaug penkerius metus, kai Kremliui vadovavo dabartinio šalies vadovo Dmitrijaus Medvedevo pirmtakas Vladimiras Putinas.

Ši organizacija nuolat persekioja bet kokias, anot jų, nepatriotines apraiškas, tačiau beveik visada laimėdavo bylas, jeigu jos veiksmai būdavo apskundžiami teismuose.

Šio judėjimo įkarštis šiek tiek susilpnėjo V.Putinui baigus kadenciją 2008 metais ir tapus premjeru, o žiniasklaida praneša, jog D.Medvedevas ir jo padėjėjai ne itin entuziastingai vertina šios organizacijos rengiamas protesto akcijas, kuriose neretai prasiveržia smurtas.