„Premjeras buvo sakęs, kad per savaitgalį ketinama ieškoti išmintingų sprendimų, bet penktadienį ir šeštadienį pasirodė, kad žodžiai ir veiksmai nėra itin išmintingi. Todėl kyla klausimas, kokia prasmė teikti A. Valinsko kandidatūrą į kultūros ministrus“, - BNS sekmadienį sakė premjero patarėjas Virgis Valentinavičius.

Valdančios Tautos prisikėlimo partijos lyderis A. Valinskas, penktadienį pavadinęs prezidentės nuomonę „įžeistos bobos pozicija“, šeštadienį pareiškė nematąs pagrindo atsiprašyti. A. Valinskas pareiškė tokiu posakiu norėjęs „parodyti valstybės situaciją“, kad „didžiuliais žingsniais einama autoritarinio režimo link“, ir nemanantis, kad tai buvo nepagarba šalies vadovei.

Premjeras anksčiau žadėjo gerbti Tautos prisikėlimo partijos siūlymą kultūros ministrą Remigijų Vilkaitį pakeisti A. Valinsku. Tačiau po to prezidentė pareiškė, kad visuomenės pasitikėjimo neturintis A. Valinskas ministru būti netinka. Lietuvoje ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Pagal valdančiosios koalicijos susitarimą Tautos prisikėlimo partijai priklauso kultūros ir aplinkos ministrų postai. Partija, kurios branduolį sudarė daugiausia buvusios pramogų verslo žvaigždės, dabar Seime turi 7 atstovus.