Pirmadienio vakarą, gerokai po 18 val., DELFI žurnalistams bandant patekti į bendrovės „Vilniaus vandenys" pastatą pačiame sostinės centre, Dominikonų gatvėje, kelią pastojo apsaugos darbuotojas. Pasiteiravęs, kas domina, ir išgirdęs klausimą, ar patalpose nešvenčiamas gimtadienis, jis linktelėjo. Tačiau prašymą įleisti į vidų pasveikinti jubiliatą apsaugininkas sutiko griežtu „ne“.

Net prie pastato durų buvo girdėti šurmulys, sklindantis greičiausiai iš antro aukšto. Į bendrovės patalpas įeidavo ir išeidavo žmonės. Netrukus buvo užverti vartai į „Vilniaus vandenų" kiemą, tačiau buvo atidarytas langas antrame aukšte, kiek vėliau – dar vienas. Vartai porą kartų atsivėrė – buvo įleistas visureigis, bet po kelių minučių jis išvažiavo.

UAB „Vilniaus vandenys“ yra sostinės savivaldybės reguliavimo sričiai priskirta įmonė. DELFI žiniomis, baliuje dalyvavo ir svečiai iš savivaldybės. „Po šampano taurę“ susirinkusieji „Vilniaus vandenyse“ kėlė keletą valandų – net praeiviai sustodavo pasižvalgyti, iš kur sklinda triukšmas.

Vėliau telefonu kalbintas „Vilniaus vandenų" generalinis direktorius D. Norkus patvirtino šventęs gimtadienį. „O ką man daryti, jei atėjo žmonės pasveikinti, su gėlėmis? Suorganizavau furšetą – už savo pinigus, žmonės išgėrė po 50 gramų. Mes esame uždaroji akcinė bendrovė – siekianti pelno, o ne valstybinė įmonė. Žmonės mane pasveikino. po darbo – po 16 val., pakėlėme po šampano taurę. Kur man švęsti? Namuose? Galiu ir namuose... Bet kur problema? Aš čia nepagaunu ryšio“, – keletą kartų pasakė D. Norkus, o paskui pyktelėjęs atsisveikino.

Tačiau vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus pavaduotojas Vilius Mačiulaitis DELFI paaiškino, kad problema yra: įstatymas draudžia darbovietėse būti neblaiviems ne tik darbo metu, bet ir po darbo. Administracinių teisės pažeidimų kodekse už tai numatytos baudos: darbuotojams – nuo 100 iki 300 litų, darbdaviui (t.y. vadovui) – nuo 500 iki 1500 litų.

„Turint mintyje dabartinę situaciją, savivaldybės skolas, savininkui turėtų rūpėti panašūs dalykai – kad nebūtų švaistomi pinigai, kad įmonė būtų valdoma efektyviai, - sakė V. Mačiulaitis. – O tai, kad ši įmonė yra uždaroji akcinė bendrovė, nieko nekeičia – taisyklės, Administracinių teisės pažeidimų kodeksas galioja visiems, nesvarbu, kokia įmonės forma. Mes aiškinsimės šį atvejį“.