Praėjusių metų birželio 10-ąją apie 23 val. nušauto ir dar gyvo duobėje užkasto verslininko byloje pareigūnams jau pavyko nustatyti ne tik nužudyme dalyvavusius asmenis, bet ir prieš žiaurią žmogžudystę į prabangą mėgusio verslininko namus įsibrovusius plėšikus. Pareigūnai jau surinko pakankamai įrodymų, kurie galimai patvirtina įtariamųjų kaltę.

Trečiadienį Vilniaus apygardos teismas nusprendė pratęsti įtariamiesiems kardomąjį kalinimą dar trims mėnesiams – to prašė ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti Vilniaus apygardos prokuratūra. Sunkaus nusikaltimo padarymu įtariami 21 metų Laurynas Drūteika, kuris prisipažino šovęs į verslininką, 22 metų bendrovės „LUX PRO“ administratorė Monika Elenbergaitė, vaikystėje įkaito dramą išgyvenęs metais jaunesnis jos draugas Mantas Adomavičius bei 23 metų klaipėdietis Romanas Mironiukas.

Įtariamieji aiškino, kad gailisi dėl padaryto nusikaltimo, o verslininką į mišką „romantiškam“ laiko praleidimui išviliojusi M. Elenbergaitė pareiškė, jog yra įpratusi gyventi kartu su savo šeima. Tačiau, greičiausiai jai dabar teks priprasti gyventi už grotų – už sunkaus nusikaltimo padarymą merginai gresia ilgi nelaisvės metai.

Jau neabejojama, kad artimus ryšius su verslininku palaikiusi mergina su savo širdies draugu M. Adomavičiumi ir jo bičiuliais susitarė apiplėšti prabanga mėgusį didžiuotis D. Vaisėtą. Nustatyta, kad sekretorės draugas nelegaliai buvo įsigijęs ginklą.

D. Vaisėtos mirties priežasties nustatyti bandę teismo medicinos ekspertai įtaria, kad bendrovės „LUX PRO“ vadovas po žeme galėjo atsidurti dar gyvas.

Šiurpą keliančius įtarimus iš dalies yra patvirtinęs ir vienas įtariamasis nužudymo byloje – esą po paleistų keturių netaiklių šūvių vienas miške buvusių jaunuolių D. Vaisėtą talžė akmenimis, o paskui skubėdamas su bendru vyriškį įmetė į apleistoje fermoje buvusią duobę ir užvertė žemėmis bei plytomis.

Vienas įtariamųjų L. Drūteika yra pareiškęs, kad bendrai jį privertė nušauti D. Vaisėtą, todėl prieš nužudymą jis esą gėręs raminamuosius vaistus. Vaikinas sakė, kad „LUX PRO“ administratorės draugas M. Adomavičius atsisakė žudyti, nes su M. Elenbergaite ketino susieti savo gyvenimą.

„LUX PRO“ administratorė buvo užmezgusi romaną su verslininku, nors tuo metu gyveno su M. Adomavičiumi. Jis pareigūnams prisipažino, jog praėjus savaitei po žmogžudystės jo bendras R. Mironiukas iškasė trąšomis apipilto ir nuogo palaidoto D. Vaisėtos kapą, kuriame ieškojo pusės milijono litų vertos auksinės grandinėlės ir 200 tūkst. Lt kainuojančio žiedo su briliantais.

Be to, paaiškėjo, kad dar balandžio pabaigoje D. Vaisėtos žudikai buvo įsibrovę į verslininko namus ir iš jo pavogę juvelyrinių dirbinių už beveik 115 tūkst. litų. Visą informaciją apie D. Vaisėtos turtus nusikaltėliai sužinojo iš su juo artimai bendravusios M. Elenbergaitės.

D. Vaisėta dingo birželio 10-ąją. Iš pradžių buvo manoma, kad jis kažkur išvyko, tačiau ilgą laiką nepavykus su juo susisiekti mobiliuoju telefonu artimieji kreipėsi pagalbos į policiją. Ji paskelbė dingusiojo paiešką.

Sulaikius įtariamuosius, paaiškėjo, kad verslininkas dingimo dieną apie 23 val. buvo nušautas Vilniaus rajone, šalia Nemenčinės esančiame miške. Jeigu kapavietės nebūtų parodęs jį nušovęs asmuo, greičiausiai D. Vaisėtos kūno niekas taip ir nebūtų radęs.