„Manau, tai yra ateities klausimas. Kol nėra aiškios [Darbo partijos – lrt.lt] pozicijos ir atsakymo į koalicijos siūlymą, tie klausimai, manau, nėra aktualūs“, – Lietuvos radijui penktadienį sakė Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko pavaduotojas, Seimo narys Valentinas Stundys.

Anot jo, „darbiečiai“, penktadienį susirinkę į prezidiumą, pirmiausia turi nuspręsti, ar nori „prisiimti atsakomybę, dalintis atsakomybe“, ar likti kritikai opozicijoje.

V. Stundžio teigimu, Darbo partijos frakcija Seime yra „gana konstruktyvi, dalykiška, turi politinės patirties“.

„Darbietė“ Loreta Graužinienė Lietuvos radijui teigė, kad „valstybėje padaryta labai daug klaidų, jas ištaisyti jau yra sunkoka“.

Valdantieji yra oficialiai pakvietę Darbo partiją dėtis prie koalicijos, tačiau neapibrėžia, kokiu lygiu norėtų bendradarbiauti. Jie neslepia, jog pirmiausia norėtų „darbiečių“ paramos dėl kitų metų biudžeto projekto. Seimo Pirmininkė, konservatorė Irena Degutienė tvirtino, kad jokių postų Darbo partijai nežadama.

„Darbiečių“ lyderis, europarlamentaras Viktoras Uspaskich lrt.lt antradienį sakė, kad „pagrindinis dalykas, dėl kurio galėtume prisijungti, yra programa“.

Anot jo, jeigu valdantieji atsižvelgs į „darbiečių“ siūlymus, apie koaliciją kalbėti bus galima, o jeigu neatsižvelgs – nebus apie ką.