„Iš tarptautinių mokėjimo kortelių organizacijų bankas gavo informacijos apie tai, kad kai kurių klientų mokėjimo kortelių duomenys galėjo neteisėtai tapti žinomi tretiesiems asmenims. Todėl siekiant užtikrinti mokėjimo kortelių duomenų saugumą kai kurių klientų mokėjimo kortelės yra blokuojamos ir keičiamos nemokamai“, – DELFI sakė „Swedbank“ Komunikacijos skyriaus vadovė Jorūnė Juodžbalytė.

Siekiant visiško duomenų saugumo bankas primena, kad mokėjimo kortele turi naudotis tik tas asmuo, kurio vardu ji yra išduota ir PIN kodas turi būti žinomas tik pačiam klientui (tai yra, mokėjimo kortelės PIN kodą reikia saugoti atskirai nuo mokėjimo kortelės, ant mokėjimo kortelės ar ant kartu su ja laikomų daiktų nerašyti mokėjimo kortelės PIN kodo, įsiminus PIN kodą nedelsiant sunaikinti PIN kodo voką ir pan.). Klientas jokiais atvejais neturi atskleisti PIN kodo tretiesiems asmenims, net jei tai banko darbuotojai.

„Taip pat klientams nuolat primename, kad jie būtų dėmesingi naudodamiesi mokėjimo kortele, ypač atsiskaitydami nežinomoje ar neįprastoje vietoje - užsienyje, internetu ar telefonu. Būnant užsienyje siūlome naudotis tik patikimų ir žinomų bankų bankomatais, pavyzdžiui, bankomatais, įrengtais bankų padaliniuose - tokiu atveju, kilus neaiškumams besinaudojant bankomatu, iš karto yra galimybė kreiptis į banko padalinio darbuotoją pagalbos“, – sakė J. Juodžbalytė.

Šiuo metu „Swedbank“ yra blokavęs apie 400 kreditinių mokėjimo kortelių. Tuo tarpu SEB praneša apie 150 kortelių blokavimą.

„Blokuojamų kortelių savininkai yra informuojami asmeniškai telefonu arba SMS žinutėmis bei per internetinę bankininkystę. Klientams kortelės artimiausiu metu bus pakeistos nemokamai“, – DELFI sakė SEB banko atstovas spaudai Arvydas Žilinskas.

Kaip praneša 15min.lt, „Danske“ bankas saugumo sumetimais blokavo 600 klientų banko kortelių - 400 „MasterCard“ ir 200 „Visa".

Kaip rašo „Verslo žinios", „Swedbank", „Danske", SEB ir „Nordea" blokavo apie 1.500 kortelių. Blokuotų kortelių skaičius gali dar padidėti, nes jų blokuos ir bankas „Snoras".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją