Vilniaus universiteto (VU) Kauno huminitarinio fakulteto (KHF) studentai trečiadienį surengė akciją prieš planus reorganizuoti fakultetą į mokymosi visą gyvenimą centrą. Apie 200 plakatais nešinų studentų trečiadienį žygiavo nuo savo universiteto link savivaldybės pastato. Čia trumpai stabtelėję studentai prašė valdžios paramos, vėliau siekė atkreipti kauniečių dėmesį prie Laisvės alėjos fontano. Galiausiai studentai pasuko atgal prie VU KHF, kur gyva grandine apjuosė savo Alma Mater.

„Mes esame ir norime būti!”, - toks buvo pagrindinis akcijos šūkis. Be jokios abejonės, gausus susivienijusių studentų būrys Kauno centre neliko nepastebėtas.

Nors ir buvo žadėjęs, trečiadienį į Kauną neatvyko VU rektorius Benediktas Juodka, kuris visada neigė planus panaikinti KHF.

Anksčiau skelbta, esą rengiamas projektas Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų paramai gauti. Gavus ES paramą, KHF būtų reorganizuotas į mokymosi visą gyvenimą centrą.

Planuota, kad projektas pradedamas įgyvendinti spalio 15 d., jo vertė - apie 20 mln. Lt. Nuogąstaujama, kad įkūrus centrą fakultetas faktiškai išnyks – nebepriims naujų studentų, čia bus leidžiama studijas pabaigti jau įstojusiems. Mokymosi visą gyvenimą centre esą būtų organizuojamos tik bakalauro studijos, darbuotojai būtų atleisti ir priversti darbo ieškotis kitur.

Taip pat nuogąstaujama, kad Kauno Senamiestyje (Muitinės g.) esantis pastatas domina verslininkus.