"Negali būti vienodai apmokestinamas nekilnojamasis turtas - ir bendrabutis, ir prabangus namas - nuo pirmo lito", - po prisaikdinimo ceremonijos Seime antradienį žurnalistams sakė finansų ministrė.

I.Šimonytė nepalaiko siūlymų visiems šalies gyventojams neapmokestinti pirmojo būsto, ji sako, kad tokia lengvata būtų socialiai neteisinga.

Ji pabrėžė, kad netrukus visuomenei bus pateikti pasiūlymai dėl nekilnojamojo turto mokesčio, kurio įvedimui geriausias laikas būtų 2011 metai.

I.Šimonytė praėjusią savaitę teigė, kad įvedant nekilnojamojo turto mokestį artimiausiu metu, būtų nustatoma gana aukšta neapmokestinimo riba.

Nekilnojamojo turto mokesčio įvedimas numatomas Vyriausybės programoje. Įvesti tokį mokestį ragina ir išrinktoji prezidentė Dalia Grybauskaitė bei profesinės sąjungos.

Planuota, kad mokestis iš pradžių tikriausiai būtų taikomas tik turtingesniems gyventojams. Tautos prisikėlimo partijos frakcija siūlė, kad mokestis siektų iki 0,5 proc. turto vertės, būtų įvestas 2011-2012 metais.

Daugelyje Europos Sąjungos šalių nekilnojamojo turto mokestį moka beveik visi gyventojai. Mokesčio tarifas paprastai sudaro nuo kelių dešimtųjų iki 1 proc. būsto vertės. Vengrijoje, Lenkijoje ir Slovakijoje žmonės kasmet moka po kelis litus už kiekvieną buto ar namo kvadratinį metrą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją