Sostinės savivaldybės atstovai antradienį per spaudos konferenciją teigė, kad jau surašyta 20 administracinių teisės pažeidimų protokolų už tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimus. Keturi buvo išnagrinėti praėjusią savaitę, likusius žadama išnagrinėti artimiausiu metu. Septynis atvejus žadama aiškintis jau šią savaitę.

Anot Vilniaus miesto vicemero Romo Adomavičiaus, užfiksuota "tiek daug pažeidėjų", kad savivaldybės Administracinė komisija, nagrinėjanti pažeidimus, visko nebeaprėpia.

Vicemeras: norime, kad žmonės netriukšmautų namie

"Rūkaliai yra tik pradžia. Vėliau bus prieita prie žmonių, kurie matydami šiukšlių dėžę ne taip toli, numeta šiukšlę. Nuorūka - ne tas pats, kas šiukšlė, bet beveik. Toliau seks automobilių vairuotojai, kurie važiuodami išmeta nuorūką ar šiukšlę pro langą, žmonės, kurie vedžiodami šunis nesilaiko tvarkos taisyklių ir nesurenka to, ką turi surinkti. Norime, kad nebūtų girtavimo viešose vietose, kad žmonės netriukšmautų namie|", - kalbėjo vicemeras.

Jo teigimu, programa "Vilnius - mano namai" bus tęsiama, kadangi šiukšlinimas ir kiti viešosios tvarkos pažeidimai esanti "ilgalaikė problema". Visų pirma, R. Adomavičiaus teigimu, bus imamasi švietėjiško ir auklėjamojo darbo.

Kaip anksčiau yra sakęs Vilniaus miesto meras Vilius Navickas, žadama vilniečių ir miesto svečių pamėgtuose parkuose pastatyti daugiau šiukšlių dėžių, specialių dėžių šunų ekskrementams, sugriežtinti reikalavimus įmonėms, kurios nesusitvarko savo teritorijų, visų pirma kavinėms, barams, paviljonams. Artimiausiu metu populiariausiose jaunimo susibūrimo vietose turėtų atsirasti kilnojamos stebėjimo kameros.

Pirmas vilnietis, viešojoje vietoje numetęs nuorūką, buvo sučiuptas gegužės pabaigoje. Tai užfiksavę savivaldybės municipalinės policijos darbuotojai vaikinui surašė pažeidimų protokolą. Iš viso jau įkliuvo per porą dešimčių rūkalių, nenorėjusių pasinaudoti šiukšlių dėžėmis.

Savaitgalį Europos aikštėje buvo pastebėtos mediciną Vilniaus kolegijoje ir Vilniaus universitete studijuojančios merginos, kurios numetė nuorūkas ant grindinio. Vienas pažeidėjas užfiksuotas Kalvarijų ir Žalgirio gatvių sankryžoje, kitas - Gedimino prospekto ir A. Jakšto gatvių sankryžoje.

Savivaldybė pažadėjo bausti ne vietoje nuorūkas numetusius asmenis ne tik baudomis, bet ir paviešindama informaciją apie juos savo tinklalapyje internete. Visus pažeidėjus esą bus galima aptikti skiltyje "Jie nepuošia mūsų miesto". Atsižvelgdama į aplinkybes, komisija pažeidėjams skirs baudas nuo 20 litų iki 2 tūkst. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)