Tikrintojus stebina, kad net 15 proc. Sugauti baudas sumoka iškart. Anot vežėjų, keleiviams, matyt, apsimoka piktnaudžiauti, nes baudos už važiavimą autobusu be bilieto per mažos – nuo 10 iki 20 litų.

Kovodami su „zuikiais“ vežėjai planuoja keleivius leisti tik pro priekines duris.

„Taip planuojame ne tik sumažinti be bilietų važiuojančiųjų skaičių, – kad žmonės be bilieto būtų fiziškai neįleidžiami, – bet ir išspręsti kitas problemas, kurios labai sunkiai sprendžiasi, tokias kaip asocialių asmenų važiavimas“, – sako „Klaipėdos keleivinio transporto“ direktorius Gintaras Nėniškis.

Klaipėdiečiai abejoja, ar tai išspręs problemą. „Reikia, kad žmonės susiprastų ir vienas kitam bilieto neperdavinėtų“, – sako vienas kalbintų keleivių.

Vežėjai sako, kad keleivius stebės vairuotojai. Įlipusieji pro priekines duris esą prie jų akių turės pažymėti bilietą, kitaip bus išprašyti iš autobuso. Tokia tvarka bus įvesta jau kitą mėnesį, bet ne iš karto visuose autobusuose – kurį laiką bus stebima, ar eksperimentas pasiteisina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją