Jei šie įtarimai pasitvirtintų, anot TPP lyderio Arūno Valinsko, valdininkas gali netekti posto.

Darbo metu Vidas Balakauskas buvo sutiktas prie įtarimų krečiamos bendrovės ”Bioenergija”. Valdininkas tikino šio verslo atsisakęs, likęs tik akcininku ir nieko nežinantis apie tai, kad jo įmonėje, įtariama, klastojant dokumentus mėginta gauti 18 milijonų litų Europos Sąjungos lėšų.

„Aš negaliu pasakyti, nes aš nieko nežinau, nes man bankas nieko nepatvirtino, - LNK tvirtino V.Balakauskas. - Tuo labiau su tuo banku reikalų neturėjau ir nedirbau. Bet dabar, kai perskaičiau, aišku, man įdomu, kas čia vyksta.”

”Bioenergija“, netoli sąvartyno nusipirkusi kelis hektarus žemės, esą ruošėsi statyti termofikacijos elektrinę, kuri naudotų atsinaujinančią energiją, manoma, ir šiukšles.

Verslo paramos agentūra įtaria, kad bendrovė suklastojo banko dokumentą, siekdama ES paramos. Iš valstybės ji prašė 18-os milijonų litų, trūkstamus - daugiau kaip 20 milijonų - žadėjo skolintis iš banko.

Ūkio ministras Dainius Kreivys LNK „Žinioms“ patvirtino, kad dėl minėtos bendrovės yra kreiptasi į prokuratūrą.

„Yra nustatytas dokumentų klastojimo faktas, ir manome, kad tokius atvejus reikia nagrinėti, todėl mes kreipėmės į prokuratūrą, nes tai liečia ne tik įmonę, bet ir banką“, - sakė D.Kreivys.

Bankas patvirtino, kad tokios pažymos nėra išdavęs.

Verslo interesų turintis politikas, įtarimams pasitvirtinus, gali netekti savo pareigų. Tai LNK pripažino TPP pirmininkas A. Valinskas.

„Mes matėme jį kaip profesionalą, galintį dirbti šiame poste, tačiau jei įtarimai pasitvirtins, jis, deja, kaip mūsų deleguotas valdininkas turės pasitraukti. Labai paprasta“, - aiškino A.Valinskas.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba dėl šių įtarimų žada pradėti ikiteisminį tyrimą.