aA
Antradienį Lietuvos parodų centre "Litexpo" vykusiame Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) išplėstiniame tarybos posėdyje po išklausytų pranešimų ir diskusijų apie Lietuvos pramonės būklę 2002 metais ir perspektyvas bei prognozes šiems metams priimtas pareiškimas dėl Lietuvos narystės Europos Sąjungoje.
Jame LPK, atstovaujanti Lietuvos industrijos šakinėms ir regioninėms asociacijoms bei įmonėms, pareiškia, kad nemato alternatyvos Lietuvos integracijai į Europos Sąjungą. Nesijungdama į šią Europos tautų bendriją, Lietuva pasmerktų save politinei ir ekonominei izoliacijai, prarastų galimybę modernizuoti valstybę, visuomenę ir ekonomiką, užtikrinti piliečių ekonominės ir socialinės gerovės plėtrą bei naujų darbo vietų kūrimą, kitus pažangios ir dinamiškos Europos privalumus.

Pramonininkų organizacija reiškia solidarumą Lietuvos Prezidento Rolando Pakso, Seimo Pirmininko Artūro Paulausko, Ministro Pirmininko Algirdo Brazausko, Prezidento Valdo Adamkaus, Lietuvos vyskupų konferencijos bei nevyriausybinių organizacijų kreipimuisi į Lietuvos žmones dėl narystės Europos Sąjungoje. Pati LPK aktyviai dalyvauja referendumo informacinėje kampanijoje ir siekia, kad referendumu būtų išreikštas tvirtas pritarimas stojimui į ES.

Renginyje taip pat įteiktos LPK, Ūkio ministerijos ir Lietuvos ekonominės plėtros agentūros nominacijos geriausiems Lietuvos 2002 metų eksportuotojams. Geriausiais praėjusių metų eksportuotojais pripažintos 9 didelės įmonės (daugiau kaip 250 darbuotojų) ir 11 vidutinių įmonių (nuo 50 iki 250 darbuotojų).

Didžiųjų grupėje nominuoti "Vilniaus vingis", "Snaigė", "Linas", "Achema", "Marijampolės pieno konservai","Klaipėdos baldai", "Pajūrio mediena", "Nematekas" bei "Freda", vidutinių grupėje - "Audėjas", "Skalmantas", "Atrama", "Fermentas", "Paroc", "Kretingos grūdai", "Pakma", "Putokšnis", "Vilniaus stiklo studija", "Aukmergės baldai" ir "P&P Provit Industrija".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Lietuva neigia Minsko teiginius apie dronų ataką iš mūsų šalies

Baltarusijos KGB vadas Ivanas Tertelis ketvirtadienį pareiškė, neva Baltarusijos specialiosios...

Dėl Jurijaus Borisovo tvirtovės skubiai imamasi veiksmų: užsiminė apie diversijas ir slaptą amunicijos sandėlį (34)

Po Delfi tyrimo apie Jurijaus Borisovo tvirtovę Trakų rajone Seimo nariai ėmėsi aiškintis,...

Į Malmę Silvester Belt išlydėjusi mama ir sesuo: prasitarė, kodėl po nacionalinės atrankos vos nenualpo

Ketvirtadienį į didžiąją „Euroviziją“ Silvester Belt išlydėjo ne tik būrys...