Tiesa, anot jos, Lietuva nesugeba pasinaudoti europiniais pinigais. Nors iki šiol per metus paramai per EGF skiriama apie 500 milijonų eurų, Lietuvos valdžia kreipėsi tik vieną kartą – dėl 298 994 eurų paramos bankrutavusiai „Alytaus tekstilei“.

„Šiandien Lietuvoje egzistuojantys įstatymai yra pagrindinis trukdis darbo netekusiam žmogui gauti paramą asmeniškai, o ES pinigai „nusėda“ darbo biržų bei jų samdomų įmonių sąskaitose,“ - kalbėjo europarlamentarė.

Europarlamentarė O. Juknevičienė, peržiūrėjusi paramos iš Europos garantinių fondų gavimo tvarką reglamentuojančius dokumentus, atrado daugybę neatitikimų tarp lietuviškų įstatymų ir ES direktyvų. O. Juknevičienės susitikimo su LR Socialinių reikalų ir darbo, Ūkio ministerijų bei darbo biržos atstovais paaiškėjo, jog pagrindinė problema trukdanti EGF pinigams pasiekti žmogų tiesiogiai ir suteikti efektyviausią paramą sunkiausiu metu, yra Lietuvoje galiojantys įstatymai, apibrėžiantys ir ribojantys užimtumo rėmimo priemones.

Pagal šiuos įstatymus sukurta ir biurokratinė sistema, kurioje žmogus pasimeta, nežino, kokia parama jam priklauso, kur ir kaip ją gauti. Iš visų ES socialinėms reikmėms skiriamų lėšų Lietuva beveik penktadalį sunaudoja pačių darbo biržų ir kitų administracinių struktūrų reikmėms. Kitos Europos valstybės vidutiniškai tam skiria tik tris procentus.

„Tam, kad nuo gegužės padidėjusi EGF parama būtų prieinama ir kiekvienam darbo netekusiam Lietuvoje, būtina pakoreguoti atitinkamus įstatymus. Užimtumo įstatymas turi suteikti galimybę žmogui rinktis užimtumo skatinimo priemones pačiam“, kalbėjo O. Juknevičienė. „Visų pirma, būtina remti žmonių iniciatyvas patiems kurti darbo vietas ir finansuoti jų pradinį kapitalą, padėti įsigyti būtinus leidimus ir licenzijas bei įrangą“.

Turi būti sudarytos galimybės tobulinimuisi pagal žmogaus pasirinkimą ir poreikius (gali būti suteikti kuponai laisvai pasirenkamiems mokymams, išmokos universitetiniam ar aukštajam išsilavinimui, kitai kvalifikacijai įgyti). Taip pat žmogus gali reikalauti papildomų išmokų, kuomet išlaiko nuo jo priklausomus asmenis, išmokų atlyginimo skirtumo ar persikraustymo išlaidų kompensavimui. Būtina pratęsti išmokų mokėjimo terminą ieškant darbo iki 24 mėnesių ir jos turi atitekti be darbo likusiems žmonėms.

Nauja EGF paramos teikimo tvarka

BuvoBus
Galima kreiptis, jei per 4 mėnesius įmonėje buvo atleista 1000 darbuotojųGalima prašyti paramos, jei per 4 (+/-) mėnesius buvo atleista 500, arba mažiau darbuotojų. Į šį bendrą skaičių įtraukiami ir žmonės, dirbę kitose, savo gamybine veikla susijusiose, įmonėse
Paramą galima gauti 12 mėnesiųParamą galima gauti 24 mėnesius
ES finansuoja 50% paramos sumosES finansuoja 75% paramos sumos
Jei jus atleido bei oficialiai pranešė Darbo BiržaiJei jus atleido arba išėjote ne savo noru dėl su jūsų darbo kokybe nesusijusių priežasčių
Parama skiriama nuo globalizacijos nukentėjusių įmonių darbuotojamsParama skiriama nuo globalizacijos ir finansų bei ekonominės krizės nukentėjusių įmonių darbuotojams
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją