Du užpuolikai, kuriuos D.Burbą apibūdino kaip vilkinčius juodomis striukėmis, trenkė vyrui į veidą, spardė kojomis. „Niekas, atrodo, nelūžo”, - DELFI sakė D.Burba, tačiau teigė, kad viskas galėjo baigtis daug liūdniau, jei ne pro šalį važiavęs policijos ekipažas. Pabūgę policijos jaunuoliai pasišalino, pagrobę nešiojamąjį kompiuterį.

Pareigūnų palydėtas vyras nuvyko į netoliese esantį policijos komisariatą, kur parašė pareiškimą dėl užpuolimo.

Kompiuterio netekęs vyras nemano, kad užpuolimas buvo įvykdytas siekiant apiplėšti. Esą smurtautojai davė suprasti, kad muša, nes atpažino jį kaip vieną iš „Demokratijos laidotuvių“ eitynių dalyvių, todėl vyras teigia „gavęs į galvą” dėl „ideologinių priežasčių”.

Kovo 11-ąją piliečių judėjimo „Už Lietuvą – visiems" iniciatyvinė grupė surengė demokratijos laidotuves ir nuo sostinės Katedros aikštės iki Vinco Kudirkos aikštės nešė karstą.

Akcijos sumanytojai taip išreiškė pasipiktinimą Vilniaus miesto savivaldybe, Kovo 11-ąją leidusią žygiuoti, pasak jų, neonaciams, tačiau uždraudusią Žmogaus teisių stebėjimo instituto kartu su Lygių galimybių plėtros centru prašytoms eitynėms.