ŽTSI ir LGPC eitynių dalyviai norėjo 11 val. 15 min. susirinkti Katedros aikštėje ir žygiuoti iki Seimo rūmų. Akcijoje žadėjo dalyvauti apie 100-200 žmonių.

Tačiau kovo 11 d. vidurdienį Gedimino prospektu turėtų žygiuoti Lietuvos kariuomenės daliniai, o prie Seimo vyks oficialūs Nepriklausomybės atkūrimo dienos renginiai.

Be to, savivaldybė yra išdavusi leidimą Lietuvos šaulių sąjungos Vilniaus apskrities Karaliaus Mindaugo 10-ajai rinktinei 11-12 val. organizuoti jaunųjų šaulių žygiuotę nuo Krašto apsaugos ministerijos Totorių gatve ir Gedimino prospektu iki Nepriklausomybės aikštės.

Todėl savivaldybės atstovai pasiūlė visuomeninėms organizacijoms pasirinkti kitą eitynių laiką, kuris nesutaptų su valstybinės reikšmės ir kitais renginiais.

„Komisijos posėdyje dalyvavęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas, siekiant užtikrinti visuomenės saugumą ir viešąją tvarką, rekomendavo renginį organizuoti kitą mėnesio dieną“, - teigia savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas.

„Mes pasiūlėme eitynes rengti 14-15 val., tačiau komisija atsisakė su mumis suderinti laiką ir vietą, mūsų žmonės buvo visaip bauginami, kaltinami nebūtais dalykais. Jie net nežinojo, kas mes tokie esame ir demonstravo visišką nekompetenciją“, - DELFI pirmadienį pareiškė ŽTSI direktorius Henrikas Mickevičius.

Savivaldybės atstovai DELFI pirmadienį informavo, kad vėliau šiandien komisija rinksis į posėdį ir svarstys ŽTSI ir LGPC prašymą eitynes surengti kovo 11 d. 14-15 val.

Jis neatmetė galimybės, kad eitynių organizatoriai kreipsis į teismą, nes iš savivaldybės esą negavo motyvuoto atsakymo, kodėl nebuvo suderinti eitynių vieta ir laikas.

DELFI primena, jog kovo 11 d. Vilniuje vyks dar vienos eitynės: Lietuvių tautinio centro (LTC) atstovai 16-17 val. planuoja žygiuoti nuo Sereikiškių parko iki Lukiškių aikštės ir pramogų ir verslo centro „Forum Palace“. Savivaldybė jiems jau yra išdavusi leidimą.

Anot visuomenės kritiko Dariaus Pocevičiaus, „LTC yra neseniai įsikūręs ultrapatriotų dešiniųjų judėjimas, vienijantis formalius ir neformalius sambūrius. LTC pasisako prieš imigrantus, už militarizmą“.