Šioje byloje įtarimus policija taip pat buvo pareiškusi kino ir teatro legendos Donato Banionio anūkei Onai Barborai Banionytei.

Šią informaciją DELFI patvirtino ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra. Manoma, kad baudžiamoji byla dėl merginos sužalojimo į teismą gali būti išsiųsta jau artimiausiomis savaitėmis.

V. Iljinych dėl jai pareikštų įtarimų neprisipažįsta – mergina aiškino, kad tą naktį, kai prie vieno sostinės naktinio klubo buvo užpulta mergina, ji esą buvusi namuose. Įtariamoji per apklausą nurodė, kad jai esą reikėjo 6 val. vykti į darbą, todėl neįtikėtina, jog iki paryčių leistų laiką ne namuose.

Tuo tarpu nukentėjusioji per akistatą su V. Iljinych pareiškė, kad būtent ši mergina ją sumušė. Tiesa, muštynėse dalyvavo ir daugiau asmenų – ikiteisminio tyrimo metu policija įtarimus pareiškė tik V. Iljinych ir O.B. Banionytei. Ji teismo baudžiamuoju įsakymu jau yra teista už dalyvavimą skinų eitynėse praėjusių metų kovo 11-ąją. Jai teismas skyrė 1,3 tūkst. litų (10 MGL) baudą.

Policija dar tiria ir baudžiamąją bylą, kurioje krašto apsaugos savanorė įtariama tautinės nesantaikos kurstymu, kai Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną sostinės centre eitynėse esą dainavo užgaulias dainas. Kad V. Iljinych dalyvavo eitynėse, yra patvirtinęs jos brolis.

Vilniaus miesto trečiajame apylinkės teisme tebėra nagrinėjama didelio visuomenės atgarsio sulaukusi baudžiamoji byla, kurioje V. Iljinych kaltinama dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei rasinės neapykantos kurstymo. Šioje byloje nukentėjusiąja pripažinta dainininkė ir televizijos laidos „Kakadu“ vedėja Berneen Candice Naidoo-Čereška.

V. Iljinych savo kaltės nepripažįsta, teisme ji aiškino, kad Berneen jai prie Šv.Onos bažnyčios esą parodė nepadorų gestą. „Norėjau pasakyti, kad negražiai elgiasi, tačiau ji kilstelėjo butelį, todėl ją stumtelėjau. Maniau, kad ji man trenks. Tuomet ji rėkė, cypė, todėl aš nusprendžiau pasitraukti ir, kad nebūtų bereikalingų problemų, išvažiavau namo autobusu“, - baudžiamosios bylos nagrinėjimo metu kalbėjo krašto apsaugos savanorė.

Kitą pirmadienį teismas turėtų apklausti ne tik Berneen, bet ir po išpuolio ją apžiūrėjusį gydytoją. Jam dainininkė esą sakiusi, kad susižalojo krisdama duše.