„Mūsų sostinė jau turi gražią tradiciją pagerbti šalis, kurios pirmosios pripažino iš nebūties kylančią Lietuvą – Vilniaus centre turime Islandijos gatvę“, - primena Tibeto laisvės judėjimo dalyvė Rūta Norkutė.

Antrojo vizito Lietuvoje metu, 2001 m., Dalai Lama apsilankė Užupyje, kur jam buvo suteiktas Užupio respublikos Garbės piliečio vardas. Todėl idėjos autoriai mano, kad Tibeto skveras turėtų atsirasti būtent Užupyje.

Tibeto rėmėjai kovo pradžioje organizuoja Tibeto kultūros dienas Lietuvoje ir laukia atvykstant aštuonių vienuolių iš Indijos. Teigiama, kad simbolinis skvero atidarymas galėtų tapti šių dienų akcentu.

Sostinės savivaldybės atstovai neskuba priimti sprendimo dėl Tibeto vardo suteikimo Užupio skverui. Nuspręsta kreiptis į Užsienio reikalų ministeriją, kad ši pareikštų savo nuomonę šiuo klausimu.

DELFI primena, jog Lietuva Himalajų kalnuose esantį Tibeto regioną laiko Kinijos dalimi, tačiau kartu su kitomis ES šalimis yra pareiškusi susirūpinimą dėl neramumų Tibete bei pasisakiusi už taikų Kinijos valdžios ir tibetiečių dvasinio lyderio Dalai Lamos bei jo atstovų santykių sureguliavimą.