„Uždrausta prekiauti, kol nebus pateikti saugumo patvirtinimo dokumentai“, – aiškino jis.

A. Naina teigė, kad inspektoriai neturi įrodymų, jog visi indai yra nesaugūs, tačiau atsižvelgė į aptiktus puodelius su melaminu.

Prekybos tinklas visus kinų bendrovės indus iš lentynų turės pašalinti, tačiau dar turės tris mėnesius įrodyti, kad indai vis dėlto yra saugūs.

Anot A. Nainos, nurodyta pašalinti per 50 rūšių indų: puodelius, dubenėlius, padėklus bei kt. Inspekcijos duomenimis, iš viso šių indų yra 195,4 tūkst. vienetų.

Dienraštis „Verslo žinios“ antradienį paskelbė, kad „Maxima LT“ prekiavo sveikatai kenkiančiais indais, nors neturėjo higieninio pažymėjimo.

Maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad iš rinkos išimami 644 „Brightman International Trading“ puodukai, iš kurių į vandeninį ir rūgštinį tirpalą migruoja per didelis kiekis melamino – medžiagos, kuria apsinuodiję per užkrėstą pieną Kinijoje praėjusiais metais mirė keli kūdikiai.

Renata Saulytė, „Maximos“ atstovė spaudai tuomet sakė, kad tinklas kinų kompanijos gaminiais prekiauja nuo 2008 metų. Ji pažymėjo, kad buvo remiamasi gamintojų pateiktu kokybės pažymėjimu. Gaminius iš parduotuvių lentynų „Maxima“ esą pašalino dėl „žmogiškosios reakcijos“, o apie jų kenksmingumą sužinojo iš spaudos.

„Maxima“ grupė Baltijos šalyse ir Bulgarijoje pernai pasiekė per 10 mlrd. Lt apyvartą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją