Tačiau teismas atmetė buvusio sostinės mero prašymą taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones. Tai reiškia, kad iki teismo sprendimo šioj byloje naujoji miesto valdžia gali eiti savo pareigas.

DELFI primena, kad Vilniaus miesto savivaldybės tarybos opozicija, praėjusį trečiadienį balsavo dėl nepasitikėjimo meru „tvarkiečiu“ (TT) J. Imbrasu ir atstatydino jį iš pareigų. Posto neteko ir mero pavaduotojas A. Liudkovskis.

Naujoji dauguma meru išsirinko konservatorių (TS) Vilių Navicką, už jį balsavo 30 tarybos narių. Posėdyje taip pat buvo išrinkti trys nauji mero pavaduotojai.

J. Imbrasas ir A. Liudkovskis prašo teismo panaikinti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių vasario 11 dieną priimtus keturis sprendimus – atleisti juos iš mero bei mero pavaduotojo pareigų ir išrinkti meru tarybos narį V. Navicką, o mero pavaduotojais skirti Romą Adomavičių, Gintautą Babravičių ir Stanislovą Šriubėną.

Pareiškėjų manymu, grupės tarybos narių sušauktas posėdis ir per jį priimti sprendimai yra neteisėti, todėl turi būti pripažinti negaliojančiais ir panaikinti.

J. Imbrasas ir A. Liudkovskis prašė teismo pritaikyti reikalavimo užtikrinimo priemones – iki teismo sprendimo šioje byloje įsiteisėjimo sustabdyti skundžiamų aktų vykdymą.

Skunde teismui paaiškinama, kad to nepadarius, teismo sprendimu padėties ištaisyti nebebus galima, savivaldybės biudžetui bus padaryta didelė žala, kurios išieškojimas iš ją padariusių asmenų būtų problemiškas. Pareiškėjų teigimu, nebūtų įmanoma panaikinti ir visų neteisėtai išrinktų asmenų savivaldybės vardu priimtų sprendimų ir veiksmų pasekmių.

VAAT pirmininkės padėjėjos ryšiams su visuomene Sigitos Jacinevičienės-Baltaduonės teigimu, teismas nutarė priimti nagrinėti J. Imbraso ir A. Liudkovskio skundą, tačiau prašymą pritaikyti reikalavimo užtikrinimo priemones atmetė, nes mano, kad nesiėmus užtikrinimo priemonių, sprendimo įvykdymas nepasunkės ir nepasidarys negalimas.

Skundo patenkinimo atveju pareiškėjai būtų grąžinti į pareigas ir jei atsirastų neigiamų pasekmių, tai nepasunkintų sprendimo vykdymo, o atsiradusi žala būtų išieškoma įstatymo nustatyta tvarka.

Trečiaisiais suinteresuotais asmenimis teismas nutarė į bylą įtraukti V. Navicką, R. Adomavičių, G. Babravičių ir S. Šriūbėną.