Žurnalistė TV3 iš viso išdirbo apie 15 metų, Žinių tarnybai vadovavo apie 10 metų. TV3 žinių reitingai – aukščiausi iš visų televizijų žinių laidų, „Savaitės komentarai“ buvo populiariausia iš savaitinių tokio pobūdžio laidų.

Jolanta Butkevičienė nemano, kad krizės metu tai buvo pretekstas atsisakyti darbuotojo ir taip sutaupyti lėšų. Ji ketina ginti savo teises teisme.

TV3 laikysena žiniasklaidos ir Seimo pirmininko Arūno Valinsko konflikto metu buvo nuosaiki: televizija neužtarė savo žurnalisto po to, kai šiam buvo atimta akreditacija už neva per garsią transliaciją iš Seimo. Tuo tarpu kita žiniasklaida šį įvykį plačiai nušvietė. DELFI šaltinių teigimu, J.Butkevičienė televizijos vadovybės jau anksčiau buvo įspėta neeskaluoti šio konflikto.

TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė incidentą komentuoti atsisakė ir pasiūlė palaukti bendro TV3 pranešimo.

„Tai skandalas. Jei tikrai nurodyta tokia atleidimo priežastis, žurnalistai turėtų rinktis piketuoti prie TV3 durų. Negaliu patikėti, kad tai įvyko įmonėje, kurios akcininkai - skandinavai, kurie paprastai labai gerbia žodžio laisvę“, - sakė Dainius Radzevičius, Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas.

Toks atleidimas, Lietuvos žurnalistų sąjungos nuomone, būtų ir neteisėtas ir neteisingas. „Tai būtų ne tik nacionalinis, bet ir tarptautinis skandalas. Todėl LŽS tikisi, kad TV3 vadovybė kuo skubiau paneigs J.Butkevičienės atleidimo pagrindus ir ištaisys klaidą. Jei pasitvirtintų politinių interesų įpainiojimas į žurnalisto atleidimą iš darbo, LŽS imsis visų įmanomų priemonių, kurių tik prireiks, kad tik apgintų žurnalistės ir visos visuomenės interesą“, - sakoma LŽS pranešime.

DELFI primena, kad Arūnas Valinskas, prieš tapdamas Seimo nariu, prodiusavo per TV3 rodytą muzikinį realybės šou „Žvaigždžių vartai“. Dar anksčiau jo kuriamos laidos buvo rodomos per LNK.

Antradienį vakare TV3 išplatino pranešimą. „Jolantai Butkevičienei MTG korporacijoje buvo pavestas ypatingai svarbus vaidmuo – vadovavimas vienam iš daugiausiai darbuotojų turinčiam skyriui. Kompanijos vadovams nėra priimtina situacija, kai darbuotojas, užimantis tokią svarbią poziciją, savavališkai viršija jam suteiktus įgaliojimus. TV3 vadovybė bandė su Jolanta Butkevičiene geranoriškai ieškoti dialogo ir labai gaila, kad šiuo atveju abiejų šalių požiūris į susidariusią situaciją išsiskyrė. Mes esame dėkingi už Jolantos Butkevičienės ilgametį darbą ir nuopelnus. Šios dienos sprendimas nėra susijęs su draudimu kovoti už žurnalistų teises. Kaip tik, mes jau daug metų esame vertinami už objektyvias ir patikimas žinias“, – TV3 Žinių vadovės atleidimą komentuoja MTG Baltijos šalių vadovas Kasparas Ozolinis.

„Kilęs nesusipratimas dėl žurnalisto Aleksandro Zubriakovo akreditacijos nutraukimo neturi nieko bendra su šiandienos kompanijos sprendimu. Kaip atsaką į Lietuvos Respublikos Seimo kanclerio sprendimą nutraukti TV3 žurnalistui akreditaciją mes Lietuvos Respublikos Seimo valdybai esame padavę skundą ir prašome akreditaciją grąžinti“, – sako K. Ozolinis.

Nuo šiandienos laikinai TV3 Žinių vadovo pareigas eis Darius Ratautas, sakoma TV3 pranešime spaudai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją