„Lietuvos dujos" šią kainą buvo prašiusios didinti iki 2,24 Lt/m³.

Iki 800 m³ dujų sunaudoja buitiniai vartotojai, šį kurą naudojantys maistui gaminti.

800-20 tūkst. m³ dujų per metus sunaudojantiems gyventojams dujas siūloma branginti iki 24 proc. nuo 1,26 Lt/m³ iki 1,56 Lt/ m³.

Dujų bendrovė siūlė nustatyti 1,69 Lt/m³ kainą.

Šiai grupei priklauso vartotojai, dujomis besišildantys privačius namus.

Per 20 tūkst. kubinių metrų dujų sunaudojantiems gyventojams dujas siūloma branginti 23 proc. iki 1,54 Lt/ m³ arba 13 ct /m³ mažiau nei siūlė dujų tiekėjas.

Šiuo metu šie vartotojai moka 1,25 Lt/m³. Į šią grupę patenka tik 51 gyventojams, šildantis ypač didelius nuosavus pastatus.

VKEKK specialistų nuomone, pastovioji dujų kainos dalis mažiausiai šio kuro sunaudojantiems gyventojams nekistų ir liktų 2,2 Lt per mėnesį, o sunaudojantiems daugiau kiltų 54 ct iki 14,54 Lt per mėnesį.

DELFI primena, kad lakritį „Lietuvos dujos" jau buvo spaudoje paskelbusios siūlomas kitų metų kainas.

Ragina skaičiuoti pingančią naftą

Komisija būsimo posėdžio pažymoje rašo, kad bendrovei būtina atkreipti dėmesį į pasikeitusias dujų kainų prognozes 2009 m., mažiau nei planuota didinti darbo užmokestį, ir atsisakyti investicijų kitiems metams.

Tačiau „Lietuvos dujos" savo oficialiame atsakyme VKEKK nurodo, kad mažesnės prognozuojamos dujų kainos vartotojams programuotų nuostolingą gamtinių dujų tiekimą buitiniams vartotojams antrus metus iš eilės.

Taip pat esą „Lietuvos dujos" teigia, kad bendrovės darbo užmokesčio augimas nuolatos atsiliko nuo Lietuvos darbo rinkos tendencijų, o bendrovės darbo užmokesčio fondo didinimas atitinka Finansų ministerijos skelbiamas darbo užmokesčio augimo prognozes, kaip tai numato Gamtinių dujų perdavimo ir skirstymo kainų viršutinių ribų skaičiavimo metodika. Kitąmet bendrovė yra numačiusi atlyginimus didinti 9,2 proc.

Taip pat „Lietuvos dujos" rašte nurodo, kad bendrovė privalo vykdyti daugiau kaip 16 metų eksploatuojamų membraninių dujų apskaitos prietaisų patikrą pagal teisės aktų reikalavimus, todėl bendrovė neturi teisės nukelti dujų skaitiklių patikros bei nepažeisdama teisės aktų reikalavimų negali sumažinti dujų apskaitos prietaisų patikros ir keitimo sąnaudų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją