Seimo pirmininkas paprašė apsaugos imtis priemonių, kad triukšmas liautųsi, tačiau ši nedrįso trukdyti 1,5 minutės vykusio tiesioginio „pasijungimo" ir tik jam pasibaigus paprašė tylos.

„Man iki šiol nėra paaiškinta, kodėl man atimama akreditacija į Seimą. Neoficialiai kalbama, kad TV3 ir LNK savo tiesioginėmis transliacijomis trukdėme ministrų priesaikas, tačiau mes buvome žurnalistų ložėje, o vietą, iš kurios galėsime transliuoti mums skyrė pati kanceliarija", - DELFI sakė žurnalistas.

TV3 su šiuo sprendimu nesutinka ir mano, kad tai yra neteisėta, todėl dėl Seimo kanceliarijos veiksmų ketina kreiptis į teismą. Žurnalistas, pakviestas į Seimo pirmininko kabinetą, sakė išgirdęs, kad jam bus atimta akreditacija.

„Didžiausia nesąmonė yra tai, kad pati kanceliarija mus ten pastatė ir pasakė iš čia dirbti. O dabar iš manęs už tai, kad dirbau savo tiesioginį darbą, bus atimama akreditacija", - piktinosi žurnalistas.

Apie ketinimus atimti akreditaciją DELFI patvirtino ir Seimo pirmininko atstovė spaudai Indrė Viržintė. „Sprendimas bus toks, kokį priėmė Seimo valdyba – šiam žurnalistui bus atimta akreditacija", - po A. Valinsko ir A. Zubriakovo susitikimo sakė ji.

Kol kas neaišku, kada turėtų nustoti galioti šio žurnalisto akreditacija.

Tuo tarpu Seimo pirmininko pavaduotoja Virginija Baltraitienė DELFI tvirtino, kad šis klausimas trečiadienio Seimo valdybos posėdyje „beveik nebuvo svarstytas"

„Ten vakar nelabai gražiai gavosi, priesaikos metu buvo triukšmas ir spręsta, kad įspėti gal ar pakeisti. (...) Buvo pasakyta, visi pripažino, kad ten pasielgta negražiai, kad taip neturi būti, o koks sprendimas aš negalėčiau pasakyti, nes nei mes balsavom, nei nieko", - sakė parlamentarė.

Seime Ryšių su visuomene skyriaus vadovė Eglė Trembo DELFI sakė, kad pagal Seimo rūmų vidaus tvarkos reglamentą pažeidimas yra ir žurnalistui gresia įspėjimas arba akreditacijos atėmimas.

Galutinį sprendimą dėl žurnalisto leidimo dirbti Seime turi priimti parlamento kanceliarija.

Atsakomybę turėtų prisiimti kanceliarija

„Šį Seimo sprendimą aš asmeniškai vertinu kaip iš principo neteisingą. Šiandien atsakomybės reikia reikalauti iš kanceliarijos, nes ne žurnalistai kuria darbo sąlygas Seime. O Seimo nariai, jeigu juos erzina žurnalistai, atliekantys savo pareigą, taip pat turėtų kreiptis į kanceliariją", - DELFI sakė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Jis tikėjosi, kad TV3, gavusi formalų Seimo sprendimą, imsis teisinių priemonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją