„Danske Bank“ analitikų komentare teigiama, kad negatyvus „Moody’s“ vertinimas yra blogos žinios šalių vyriausybėms, bet to reikėjo tikėtis, nes visų trijų Baltijos šalių kadaise dviženklis buvęs ekonomikos augimas smarkiai sulėtėjo.

„Moody’s“ teigimu, neigiamas poveikis ekonomikai greičiausiai sukels „didesnį ir ilgiau truksiantį, nei anksčiau buvo manoma, poveikį vyriausybės balansui“. Tarptautinė kredito reitingų agentūra prognozuoja, kad Latvijos vyriausybės įsiskolinimas per kelis kitus metus smarkiai išaugs, tuo tarpu Lietuvai negresia refinansavimo pavojus, nes jos Europos obligacijų terminas yra tik 2012 m. Visgi „Moody’s“ nemano, kad kuriai nors iš šių valstybių gresia gili ekonominė krizė.

Vienas svarbiausių faktorių, kuris nulėmė „Moody’s“ sprendimą, yra tikėtinas vyriausybių finansinės padėties pablogėjimas šiais ir ateinančiais metais. Tai pat buvo paminėta, kad dideli Šiaurės Europos bankai padės sušvelninti kai kurias bankų problemas, bet išlieka tikimybė, kad vyriausybės bus priverstos suteikti finansinę pagalbą vietiniams bankams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją