Ministerija rašo „kviečianti nepolitizuoti ūkio subjektų teisminio ginčo“.

„Esame tvirtai įsitikinę, kad šio ginčo teisminis nagrinėjimas neturi paveikti gerų kaimyninių Lietuvos ir Latvijos santykių ir apsunkinti sėkmingo ir intensyvaus dviejų šalių ekonominio bendradarbiavimo“, – priduria ministerija.

Atsakomoji Lietuvos nota įteikta Latvijos ambasados Lietuvoje laikinajam reikalų patikėtiniui Bonifacijui Daukštui.

Lrt.lt primena, kad Vilniaus apygardos teismas rugsėjo 25 d. patenkino Lietuvos oro vežėjo „flyLAL“ prašymą dėl nesąžiningos konkurencijos Rygos oro uoste areštuoti 199,83 mln. Lt vertės Latvijos oro bendrovės „airBaltic“ filialo Lietuvoje ir Rygos oro uosto turto.

„flyLAL“ kreipėsi į teismą dėl, kaip skelbiama, patirtų milijoninių nuostolių dėl to, kad Latvijos bendrovė „airBaltic“ su Rygos oro uostu turi lengvatinių mokesčių sutartį, todėl taiko mažesnes kainas, taip žlugdydama konkurentus.

Teismas, kol bus išspręsta byla, nutarė pritaikyti laikinas priemones ir areštuoti 199,83 mln. Lt vertės „airBaltic“ ir Rygos oro uosto turto. Daugiau nei pusę „airBaltic“ akcijų valdo Latvijos vyriausybė.

Rygos oro uostas teismo nutartį ketina apskųsti. Teisinį atsaką šiuo metu ruošia ir bendrovė „airBaltic“.

Manoma, kad teismo procesai gali užtrukti iki poros metų.

Latvijos susisiekimo ministras Ainaras Šleseras antradienį pareiškė, kad „airBaltic“ stabdys dalį skrydžių iš Lietuvos oro uostų.

Ministras taip pat pareiškė, kad paprašiusi areštuoti turtą „flyLAL“ sprendžia savo probelmas, nes yra ties bankroto riba.

Lietuvos ambasadoriui Latvijoje Antanui Vinkui trečiadienį įteikta nota, kurioje oficialioji Ryga prašo paaiškinti Vilniaus teismo nutarimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją