Be abejo, tai – ne vien pačio žaidėjo, bet ir visos komandos įvertinimas. Rumunus bei austrus parbloškusioje Lietuvos rinktinėje pirmais smuikais griežė ir vartus varžovams užrakinęs Žydrūnas Karčemarskas, ir tradiciškai visas atakų gijas savo rankose laikęs Tomas Danilevičius, ir, žinoma, naujasis orkestro dirigentas iš Portugalijos Jose Couceiro.

Tačiau rugsėjo lietuviško futbolo renesanso vėliavą nešti nusipelnė M. Stankevičius. Nepakeičiamas dešiniajame krašte, vienodai naudingas tiek puolant, tiek ginantis, stebinantis Europą savo „balistiniais“ metimais iš užribio.

Sėkmingas M. Stankevičiui praėjęs mėnuo buvo ir klubiniame futbole. Palikęs „Brescia“ ir Italijos „Serie B“, lietuvis iš karto įsitvirtino naujajame Genujos „Sampdoria“ klube. Tiesa, nuo to jo tautiečiams buvo tik blogiau – UEFA taurės turnyre Italijos aukščiausio diviziono komanda sutrypė FBK „Kauną“, o M. Stankevičius šioje lietuviškoje tragedijoje suvaidino reikšmingą savo vaidmenį.

Tiesa, kova dėl geriausio mėnesio sportininko vardo buvo pakankamai atkakli. Po to, kai praėjusį mėnesį buriuotoja Gintarė Volungevičiūtė tiesiog nušlavė visus konkurentus nuo pjedestalo, šįsyk laimėtoją lėmė vienas balas.

M. Stankevičius triumfavo DELFI apklausoje, surinkęs 1106 balsus. Tačiau futbolininkas nesulaukė didelio SPO:) ekspertų komisijos palaikymo – už buvusį Panevėžio „Ekrano“ futbolo mokyklos auklėtinį savo balsą atidavė vienintelė sporto žurnalistė Laima Janušonytė. Vis dėlto to užteko, kad pirmąjį aukso medalį Lietuvai orientavimosi kalnų dviračiais Europos pirmenybėse pelniusi Ramunė Arlauskienė liktų antroje vietoje.

Iš viso tris medalius Neringoje vykusiame čempionate iškovojusi R. Arlauskienė susilaukė 864 DELFI skaitytojų bei dviejų SPO:) ekspertų įvertinimo ir surinko 5 taškus – vienu mažiau nei M. Stankevičius. Po 4 balus pelnė pasaulio studentų baidarių ir kanojų irklavimo čempionas Jevgenijus Šuklinas bei didžiausio ekspertų komisijos palaikymo susilaukusi Europos jaunimo dviračių treko čempionė Vilija Sereikaitė.

Be taškų liko pirmą kartą tarp kandidatų į geriausio mėnesio sportininko titulą patekęs dziudo imtynininkas Marius Labalaukis, triumfavęs pasaulio taurės varžybose.

Rugsėjo mėnesio rinkimų rezultatai:

DELFI apklausaEkspertaiIš viso
Marius STANKEVIČIUS5 tšk.1 tšk.6 tšk.
Ramunė ARLAUSKIENĖ3 tšk.2 tšk.5 tšk.
Jevgenijus ŠUKLINAS2 tšk.2 tšk.4 tšk.
Vilija SEREIKAITĖ1 tšk.3 tšk.4 tšk.
Marius LABALAUKIS0 tšk.0 tšk.0 tšk.

Kiekvieną mėnesį geriausią Lietuvos mėnesio sportininką renka aštuoni ekspertai ir DELFI apklausos dalyviai. Pirmąją vietą DELFI apklausoje užėmęs atletas gauna penkis taškus, antrąją – tris, trečiąją – du, ketvirtąją - vieną. Eksperto balso vertė – vienas taškas. Daugiausiai taškų surinkęs pretendentas tampa rinkimų laureatu. Jei du pretendentai surenka vienodą taškų skaičių, nugalėtoju tampa daugiau balsų DELFI apklausoje surinkęs sportininkas.

SPO:) ekspertų komisijos nariai: olimpiniai čempionai Modestas Paulauskas ir Gintautas Umaras, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas, Kauno S. Nėries vidurinės mokyklos direktorius Vladas Janiūnas, Lietuvos kūno kultūros akademijos senato pirmininkas Aleksas Stanislovaitis, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentė Laima Janušonytė, SPO:) ir „Sporto“ vyriausiasis redaktorius Artūras Gimžauskas.