Šiems metams trūksta 68 mln. Lt, o kitiems – 51 mln. Lt. Lietuva jau atsilieka nuo privalomųjų atsargų kaupimo grafiko.

„Atsargos nebus mažesnės, bet dabartiniu metu taip ir yra, mes informuojame ES, nuolat teikiame ataskaitas, kad yra tokia padėtis", – žurnalistams trečiadienį pripažino ūkio ministras Vytas Navickas.

Apie 35 mln. Lt Ūkio ministerija šioms atsargoms pirkti yra nusprendusi skirti atimdama lėšas iš kitų programų, o likusią dalį, anot ministro, kol kas nežinia, iš kur bus galima paimti.

Lietuva, kaip ir kitos ES narės, yra įsipareigojusi kaupti būtinąsias naftos produktų atsargas. 2009 metais Lietuvoje turi būti sukaupta naftos produktų atsargų, kurių užtektų 90 dienų. Iki gruodžio pabaigos Lietuva turi būti sukaupusi tiek šių atsargų, kad jų pakaktų 83 dienoms.

Pagal dabar galiojančius teisės aktus, pusę būtinų atsargų turi nupirkti šalies Vyriausybė, o kitą pusę – naftos produktus gaminančios ir importuojančios įmonės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją