„Siekdami kuo greičiau suformuoti naują rinkimų programų įgyvendinimo pagrindu sudarytą daugumą, remiame Liberalų centro sąjungos (LiCS) ir Liberalų sąjūdžio (LRLS) bendrą iniciatyvą bei kviečiame kitas tradicines Vilniaus miesto savivaldybės taryboje esančias partijas jungtis bendram darbui“, - penktadienį paskelbė TS frakcija.

Frakcijos seniūno Raimundo Aleknos teigimu, tai reiškia, kad sostinės konservatoriai remia liberalų iniciatyvą keisti valdžią mieste. Tačiau konservatorių atstovas nepatvirtino, kad frakcija rems ir liberalų pasiūlytą kandidatą į mero postą – LRLS seniūną Arūną Štarą.

„Jeigu liberalai sudaro tokį susitarimą, jų teisė yra siūlyti savo kandidatą. Mes prisidedamame ir ieškome būdų, kaip galėtumėme dalyvauti formuojant naują daugumą“, - DELFI sakė R. Alekna.

DELFI primena, kad anksčiau dešiniųjų partijų atstovams niekaip nepavykdavo susitarti dėl bendradarbiavimo sostinės taryboje.

Vilniaus miesto savivaldybės socialdemokratai (LSDP), kurių frakciją sudaro 5 nariai, ketvirtadienį nusprendė neprisidėti prie liberalų iniciatyvos formuoti naują valdžią mieste.