Lietuvos ambasada Jungtinėje Karalystėje kviečia šioje šalyje gyvenančius ir dirbančius tautiečius nebūti abejingus Tėvynei bei namie likusiems artimiesiems ir susimąstyti, į kokią šalį jie norėtų grįžti. Diplomatinė atstovybė pradeda informacinę kampaniją, kuria skatina išeivius aktyviai balsuoti šių metų Seimo rinkimuose.

„Kviečiame visus Jungtinėje Karalystėje esančius lietuvius parodyti, kad esame ne tik skaitlingi, bet ir aktyvūs, kad mums įdomu, kaip gyvena ir kaip gyvens Lietuva", - pranešime cituojamas ambasadorius Vygaudas Ušackas.

Balsavimas, anot jo, puiki proga pasiųsti aiškų signalą namo, kokia turėtų būti Lietuva, iš kurios nebenorėtume išvykti: „Mes tikime savo tautiečių aktyvumu, o devizu „Kur jūsų rankos?" metame jiems linksmą iššūkį: išdrįskite ir padarykite tai vardan savęs pačių ir Lietuvoje likusių artimųjų".

Į Jungtinėje Karalystėje gyvenančius Lietuvos piliečius ambasada kreipiasi humoristiniais vaizdo klipais, platinamais internetu. V. Ušacko teigimu, tokiomis netradicinėmis priemonėmis tikimasi piliečius paskatinti pasielgti taip pat „netradiciškai" – aktyviai balsuoti. Šiuo metu yra sukurti keturi šiek tiek ilgiau nei pusę minutės trunkantys klipai.

„Linksmais filmukais ir kampanijos šūkiu skatiname lietuvius išdrįsti pasirodyti ir veikti. Juk visos galimybės pakeisti Lietuvą ir išreikšti savo poziciją yra mūsų pačių rankose – belieka jas parodyti", - pažymėjo ambasadorius.

Manoma, kad šiuo metu Didžiojoje Britanijoje gyvena apie 200 tūkst. Lietuvos piliečių, iš kurių maždaug 130 tūkst. yra rinkėjai. Iki šiol rinkimų metu ambasadoje balsuodavo vos 600 piliečių.

Lietuvos piliečiai, pageidaujantys balsuoti Seimo rinkimuose, kviečiami registruotis Lietuvos ambasados tinklalapyje uk.mfa.lt. Čia yra patalpinta anketa, kurią užpildžius asmuo bus įtrauktas į rinkėjų sąrašus.

Išeivius paskatinti dalyvauti rinkimuose tikisi ir politikai. Būrelis Seimo narių penktadienį dalyvaus naujose Lietuvos ambasados patalpose Londone vyksiančioje diskusijoje su čia gyvenančiais lietuviais.