Neoficialių šaltinių teigimu, gali būti, jog programų vadovas nemalonės sulaukė, nes iš TV laidų prodiuserių už laidų rodymą eteryje galėjo reikalauti duoklių.

„To tikrai negaliu komentuoti, toks yra mūsų susitarimas, - trečiadienį tvirtino TV3 generalinis direktorius. – Tai - vidiniai televizijos dalykai. L. Elkimavičius pažeidė kompanijos etikos taisykles, todėl ir buvo atleistas.“

Neoficialūs šaltiniai užsimena, kad permainos televizijoje įvyko įsikišus kanalo akcininkams.

Kad L. Elkimavičius atleistas iš pareigų, TV3 darbuotojams buvo pranešta trečiadienį ryte – atėję į darbą jie skelbimų lentoje rado pranešimą, kad vietoj etiką pažeidusio buvusio programų direktoriaus laikinai TV3 ir „Tango TV“ tinkleliams vadovaus TV3 pirktinės produkcijos vadovė Ieva Govedaitė.

Akcininkai lieka nekalbūs

Koncerno „Modern Times Group“, kuriam priklauso TV3, atstovai pasikeitimų plačiau nekomentuoja ir tolesnių veiksmų neatskleidžia.

„Programų direktoriaus pakeitimas yra vienintelis pasikeitimas šiuo metu, kuris buvo padarytas ir apie kurį buvo pranešta darbuotojams“, – DELFI ketvirtadienį sakė koncerno komunikacijos vadovas Bertas Willborgas.

Jo teigimu, šiuo metu yra paskirta laikinoji programų direktorė ir kol kas esą neaišku, ar ji liks nuolatine, ar bus ieškoma naujo žmogaus į L. Elkimavičiaus vietą.

„Jūs turite suprasti, kaip mes dirbame, mes nesiimame diskutuoti (viešai – DELFI). Tai yra vienintelis pasikeitimas šiuo metu“, – paklaustas, ar televizijos savininkai ketina keisti ir kitus vadovus, atsakė B. Willborgas.

Programų direktoriaus pareigas L. Elkimavičius ėjo nuo 2006-ųjų vasaros. Su juo DELFI trečiadienį nepavyko susisiekti – į jo tarnybinį mobilųjį telefoną buvo blokuojami įeinantys skambučiai.

Daugiau kaip dešimties metų darbo patirtį televizijoje turintis L. Elkimavičius praėjusiais metais buvo pakviestas į prestižinių tarptautinės kino ir televizijos meno ir mokslo akademijos „Emmy" apdovanojimų komisiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją