„Džiugu, kad į geidžiamiausių darbdavių gretas pateko ir kelios valstybinės institucijos. Jų atsiradimas šiame sąraše yra itin sveikintinas, nes visgi per pastaruosius metus Lietuvoje padaugėjo gyventojų, kurie keisdami darbą, būtų linkę rinktis ne valstybines, bet privataus kapitalo įmones“ - sakė „TNS Gallup“ jaunesnioji projektų vadovė Birutė Radavičiūtė. Jos teigimu, lietuviams apskritai labiausiai patiktų dirbti žinomose stambiose įmonėse.

„Trečius metus darant tyrimą akivaizdu, kad lietuviams patraukliausių įmonių veiklų sritys išlieka tos pačios, keičiasi tik nugalėtojai. Žmonės nori dirbti tose įmonėse, kurias geriausiai žino, kurios daugiausiai matomos viešojoje erdvėje, apie kurias rašo žiniasklaida ir apie kurias daugiausia kalbama. Iš tikro, galime daryti išvadą, kad rinkodaros specialistų nuopelnas, už tai, kad įmonė tapo geidžiamiausiu darbdaviu, yra ne mažesnis nei tų įmonių personalų vadovų“, - sakė cv.lt projektų vadovas Tadas Rimkus.

Svarbiausia – patraukli alga, geras vadovas ir socialinės garantijos

Tyrimo duomenimis, renkantis darbą, lietuviui svarbiausi rodikliai išlieka patrauklus atlyginimas, geri vadovai ir socialinės garantijos. Lietuviai taip pat norėtų darbe jaustis vertinamais, dirbti įdomų darbą darniame kolektyve, jiems svarbi ir darbovietės finansinė sėkmė.

Tačiau šiandien realus darbdavys labiausiai patraukia potencialių darbuotojų dėmesį ne geru atlyginimu, bet socialinėmis garantijomis, finansiškai pelninga įmonės veikla, geromis darbo sąlygomis, profesionaliais darbuotojais.

Geidžiamiausiu darbdaviu 2007 metais buvo išrinktas SEB bankas.

Tyrimas „Geidžiamiausias darbdavys 2008“ buvo atliktas sausio–vasario mėnesiais ir vyko 2 etapais. I etape dalyvavo 2422 respondentai, o II etape buvo apklausti 1799 respondentai. Tiesioginio interviu metu buvo atliekama reprezentatyvi 18-65 metų amžiaus Lietuvos gyventojų apklausa, taip pat vyko balsavimas karjeros portale cv.lt. Apklausos dalyvių buvo prašoma įvardinti geidžiamiausius darbdavius ir įvertinti įmones pagal 19 kriterijų (novatoriškumą, karjeros galimybes, įvaizdį ir kitus).

Geidžiamiausių darbdavių 2008 m. dvidešimtukas:

VietaĮmonės pavadinimas
1.Bankas Hansabankas, AB
2.Švyturys-Utenos alus, UAB
3.SEB bankas, AB
4.Lietuvos draudimas, AB
5.Omnitel, UAB
6.Nordea Bank Lietuva
7.Bitė Lietuva, UAB
8.Kraft Foods Lietuva, AB
9.Lietuvos bankas
10.Finasta, FMĮ, AB
11.Rytų skirstomieji tinklai, AB
12.TEO LT, AB
13.Bankas DnB NORD, AB
14.Lietuvos energija, AB
15.Achema, AB
16.Ranga group, UAB
17.Mažeikių nafta, AB
18.SODRA
19.Valstybinė mokesčių inspekcija
20.Lietuvos Respublikos Seimas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją