Jis teigė nesutinkąs su partijoje taikomais dvigubais standartais, kai vienų reiškiama kritika yra toleruojama, kitų – ne.

„Man nepriimtinas dvigubų standartų taikymas. Pavyzdžiui, G.Kirkilas pasisako už progresyvinius mokesčius, A.Brazauskas per televiziją pasisako priešingai, kad tai neįmanoma. Tada gaunasi, kai aš kritikuoju – tai blogai, kai A.Brazauskas kritikuoja – gerai“, - teigė B.Genzelis.

B.Genzelis yra daugelį kartų viešai kritikavęs socialdemokratų vadovybės veiksmus, už tai buvo užsitraukęs ir buvusio LSDP lyderio dabartinio garbės pirmininko Algirdo Brazausko nemalonę.

Neoficialiomis žiniomis, LSDP partijos pirmininko pavaduotoja Milda Petrauskienė neseniai partijos prezidiume yra pasiūliusi svarstyti galimą B.Genzelio pašalinimą iš partijos už jo reikštą kritiką švietimo ir mokslo ministrei Romai Žakaitienei.

B.Genzelis šeštadienį teigė pasigendąs LSDP atsinaujinimo. Be to, pasak B.Genzelio, iš LSDP šiuo metu telikęs partijos pavadinimas.

„Viena didžiausių klaidų laikau, kad buvusi socialdemokratų partija susiliejo su tuometine LDDP, nes LSDP tuomet buvo pakankamai normali vakarietiška partija. Antra klaida buvo, kad šios susijungusios partijos lyderiu buvo išrinktas A.Brazauskas, kuris pernešė visas senąsias nuostatas ir tokiu būdu senoji socialdemokratų partija praktiškai buvo suvalgyta ir jos liko tik pavadinimas“, - teigė B.Genzelis.

Klausiamas, ar žada pereiti į kurios nors kitos partijos gretas, B.Genzelis tai neigė. Jis tikino taip pat neketinąs prisišlieti ir prie neseniai iš LSDP pašalinto Algirdo Paleckio buriamo Kairiųjų fronto.

Filosofas teigė atsidėsiantis kūrybinei veiklai.