Ikiteisminio tyrimo metu pranešimas apie įtarimą dėl nusikalstamų veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 24 straipsnio 4 dalyje (nusikalstamos veikos organizavimas) ir 184 straipsnio 2 dalyje (didelės vertės svetimo turto iššvaistymas), padarymo buvo įteiktas Gintarui Petrikui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, G. Petrikas, būdamas investicinės akcinės bendrovės „Investicinė Kauno holdingo kompanija“ steigėju, akcininku, Stebėtojų tarybos nariu ir asociacijos „EBSW koncernas“ (vėliau „Grupė EBSW“) tarybos prezidentu, organizavo Investicinės Kauno holdingo kompanijos didelės vertės turto (daugiau negu 24 mln. litų) iššvaistymą.

Ikiteisminis tyrimas dėl Investicinės Kauno holdingo kompanijos didelės vertės svetimo turto iššvaistymo buvo pradėtas dar 1995 metais, ir baudžiamoji byla dėl kitų asmenų nusikalstamų veikų jau išnagrinėta teisme. Įtariamajam pasislėpus nuo teisėsaugos, ikiteisminis tyrimas dėl jo nusikalstamos veikos buvo atskirtas į atskirą bylą.

Ikiteisminio tyrimo veiksmai buvo tęsiami, kai įtariamasis 2007 m. rugsėjo mėnesį buvo pargabentas į Lietuvą iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Teismui perduotą baudžiamąją bylą sudaro keturiasdešimt trys tomai dokumentų.