Kiek daugiau nei pusvalandį trukusios pamokos metu jaunimui populiariai ir suprantamai buvo pateikti istoriniai faktai, svarbiausi Vasario 16-osios svarbą pabrėžiantys įvykiai.

„Nebuvo lengva per tokį trumpą laiką glaustai ir tuo pačiu metu paprastai paaiškinti šios dienos prasmę, tačiau džiaugiuosi galimybe prisidėti prie jaunosios lietuvių kartos pažinties su svarbiausiomis mūsų šalies datomis.

Maloniai nuteikė tai, jog tarp Airijoje gyvenančių tautiečių taip aktyviai puoselėjama lietuvybė, o viena gausiausių bendruomenių – labai iniciatyvi“, - sakė politologas R. Lopata.

Pamokos pasiklausyti susirinkę vaikai džiaugėsi galimybe daugiau sužinoti apie savo tėvynės istoriją, papildyti lituanistinėje mokyklėlėje gautas žinias. Gausus būrys lietuvaičių po pamokos gavo atminimo dovanėles – suvenyrus su Vasario 16-osios simbolika ir marškinėlius su svarbiausiomis Lietuvai datomis.

Lituanistines mokyklėles lankantys vaikai dalyvauja ir Valstybės atkūrimo 90-mečio proga ambasados rengiamame piešinių konkurse „Aš piešiu Lietuvą“, kurio nugalėtojai bus apdovanoti Kovo 11-ąją, o jų darbai bus demonstruojami ambasados interneto svetainėje ir papuoš planuojamą leisti kalendorių.

Šventiniai renginiai Airijoje tęsis dar porą dienų. Sekmadienį St. Andrew katedroje aukojamos šv. Mišios už Lietuvą ir rengiamas karjerą baigiančios grupės „Mango“ koncertas.

Vasario 18 d. ambasada kartu su Vilniaus miesto savivaldybe Dublino pilyje rengia iškilmingą pianistų Rūtos ir Zbignevo Ibelhauptų koncertą ir priėmimą.