Tačiau tai ne vienintelis vairuotojų rūpestis. Jiems privalu palaikyti tvarką salone ir užtikrinti keleivių, o neretai ir savo saugumą. Apie kylančią grėsmę vairuotojams akivaizdžiai byloja pastarųjų dienų įvykiai.

Šeštadienį perpiet autobuse penki paaugliai pradėjo chuliganiškai elgtis. Vairuotojas bandė juos tramdyti, bet apgirtusiems keleiviams jo žodžiai buvo nė motais.

Paaugliai išdaužė automobilio langą, o vienas jų ketino sumušti chuliganus bandžiusį tramdyti vairuotoją.

Vairuotojas iškvietė policiją, tačiau patruliai spėjo sučiupti tik vieną chuliganą – septyniolikmetį. Kiti išsilakstė. Vienas paauglys iššoko per išdaužtą langą.

Laukia dvi bausmės

Septyniolikamečio laukia nemenki nemalonumai, nes nepilnametis kartą jau buvo nuteistas už tai, kad apgadino svetimą automobilį ir gavo lygtinę bausmę.

Tad dabar jam nuolaidų dėl jauno amžiaus tikėtis nebeverta. Septyniolikmečiui teks atlikti anksčiau atidėtą bausmę bei atsakyti už chuliganišką elgesį autobuse.

Kol vaikinas nepilnametis, materialinę žalą, padarytą autobuso savininkams, teks atlyginti tėvams. Paauglys po apklausos perduotas motinai. Moteris guodėsi, kad su sūnumi sunkiai sekasi sutarti.

Grasino peiliu

Dar vienas incidentas miesto maršrutiniame autobuse įvyko penktadienį vakare. Penkiolikmečiam paaugliui nepažįstamas apie 30 metų vyras pagrasino peiliu ir pagrobė jo mobilųjį telefoną.

Pagalbos iš kitų keleivių ar autobuso vairuotojo paauglys nesulaukė. Vaikino tėvai patirtą žalą įvertino 1740 litų.

Suaugusieji nelinkę veltis į autobusuose kylančius konfliktus ar ginti skriaudžiamus žmones. Dažniausiai net suaugę vyrai apsimeta nepastebintys chuliganiškai besielgiančių jaunų žmonių. Paprastai keleiviai teigia, kad žiūrėti tvarką autobuse – vairuotojo pareiga.