„Paklausa yra pagrindinis veiksnys, kuris labiausiai lemia kainą. Paklausa didėja – kainos kyla, paklausa mažėja – kainos mažėja. Kainos keitėsi, keičiasi ir tikrai keisis (...). Tai ką mes matome šiandien, tai yra absoliučiai natūralūs rinkos ekonomikos procesai", – po susitikimo su premjeru pirmadienį žurnalistams sakė „Hansabanko" valdybos pirmininkas Giedrius Dusevičius.

Jo manymu, skirtingų objektų kainos keisis skirtingai, tačiau jis nesiėmė prognozuoti, kiek jos galėtų kisti.

„Manome, kad Lietuvos ekonomika yra sveika ir turi galimybę gražiai plėtotis. Didelių krizių neturėtų būti (...) Nereikia bijoti, jeigu kainos kartais koreguosis ", – kolegai antrino SEB banko prezidentas Audrius Žiugžda.

Jis tvirtino, kad bankų kreditavimo politika nesikeičia. A. Žiugžda mano, kad kainos skirtingai kis skirtinguose nekilnojamojo turto segmentuose ir priklausomai nuo vietos.

„Tai yra natūrali reakcija į kalbas, į kylančias skolinimosi kainas. Žmonės tiesiog laukia, galbūt kainos kris, tačiau tai yra visiškai psichologiniai veiksniai", – apie dabartinę situaciją kalbėjo SEB banko prezidentas.

Pernai būsto paskolų portfelis augo 70 proc., šiemet laukiama 50 proc. augimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją