Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Aurelija Juodytė DELFI patvirtino, kad M. Campbellas sulaikytas, tačiau daugiau informacijos kol kas nepateikė. „Galiu patvirtinti, kad jis sulaikytas. Dėl suėmimo ar kitos kardomosios priemonės bus sprendžiama vėliau", - teigė A. Juodytė.

Antradienį Valstybės saugumo departamento bei Krašto apsaugos ministerijos specialiojo padalinio pareigūnai atliko tarptautinę antiteroristinę operaciją, kuria buvo siekiama užkirsti kelią nelegaliai ginklų bei sprogmenų apyvartai. Operacijos metu pareigūnai Vilniuje sulaikė du Airijos piliečius, įtariamus pasikėsinimu įgyti Lietuvoje didelį kiekį šaunamųjų ginklų ir sprogmenų.

Trečiadienį popiet Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas leido įtariamuosius suimti. Be trims mėnesiams suimto „Tikrosios Airijos respublikonų armijos" lyderio 35 metų brolio už grotų keturiolikai dienų teismas nusprendė uždaryti kartu sulaikytą moterį F. Duffy. Jos vaidmens byloje pareigūnai nekomentavo.

Abu į Lietuvą atvykę Airijos piliečiai lietuviškai nekalbėjo, todėl jiems teisme talkino vertėjai.

ELTA praneša, kad „Tikroji Airijos respublikonų armija" siekia jėga išstumti britus iš Šiaurės Airijos. Airijoje ši sukarinta organizacija yra uždrausta. Britai ir amerikiečiai prieš 10 metų įkurtą grupuotę laiko teroristine organizacija.

Airių spauda rašo, jog M. Campbellas buvo stebimas jau vykstant jam į Vilnių, kuriame jis buvo suvestas su netikru prekeiviu. Pogrindyje veikiantis policininkas galimam pirkėjui derybų metu parodė šaunamųjų ginklų komplektą.

Antradienį policijos pareigūnai sulaikė vyrą prieš jam užbaigiant tariamą sandorį. Spėjama, kad ginklai buvo skirti atskilusiai Airijos respublikonų armijos grupuotei, kuriai vadovauja M. Campbello brolis Liamas.

Prieš ketverius metus M. Campbellas buvo atsidūręs „Real IRA“ cigarečių kontrabandos, vertos milijonus eurų, tinklo centre. Jis suimtas po to, kai po sandėlių reidų Olandijoje ir Airijoje buvo atskleistas tarptautinis cigarečių kontrabandos tinklas

Didžioji kontrabandinių cigarečių dalis buvo skirta juodosioms Airijos ir šiaurės Airijos rinkoms. Vėliau išaiškėjo, kad kontrabandinės cigaretės imitavo „Super Kings“ prekinio ženklo cigaretes.

Tada Olandijos teismas vyrą pripažino kaltu iš valstybės iždo apgaulės būdu per akcizo mokesčius pasisavinus 327 tūkst. eurų ir buvo nuteistas keturių mėnesių kalėjimo bausme.

Jo advokatas tvirtino, kad ryšis tarp kontrabandos ir teroristinės grupuotės buvo „išpūstas“, o M. Campbellas neigė bet kokias sąsajas su „Real IRA“ grupuote.