„Kortelę pavyko gauti tik ketvirtame spaudos kioske. Kituose trijuose pardavėjos tikino, kad kortelių nėra, nes jas labai greitai išpirko“, - „Vilniaus dienai“ pasakojo vilnietis Romanas.

Spaudos kioskų darbuotojos pripažįsta – tokio ažiotažo jos nesitikėjo. Per 30 tūkst. elektroninio bilieto plastikinių kortelių buvo išpirkta vos per kelias dienas. Vakar spaudos kioskus pasiekė nauja kortelių siunta. Elektroninio bilieto pardavimo taškams paskirstyta dar 15 tūkst. vienetų.

„Tokio elektroninio bilieto populiarumo nesitikėjome“, - nuostabos neslėpė ir įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Vaidotas Antanavičius.

Praėjusią savaitę pristatydamas naujovę jis aiškino, kad skirtingai nei popierinių, elektroninių bilietų spaudos kioskuose bus galima įsigyti visada - jų esą nepritrūks.

„Turėjau galvoje, kad pasipildyti bilietą bus galima bet kada, tokią paslaugą teiks visi kioskai, žmonėms nereikės lakstyti nuo vieno prie kito ar netgi važiuoti į stotį. Tačiau šiuo atveju kai kuriuose kioskuose pristigta plastikinių kortelių. Jų į kiekvieną kioską buvo nuvežta apie 200-250, tačiau vienuose kioskuose jas šluote iššlavė, o kituose liko gal net šimtas. Todėl viename negavęs, už kampo esančiame kioske žmogus gali nusipirkti net kelias korteles“, - aiškino V.Antanavičius.

Be to, iš 210 Vilniuje esančių spaudos kioskų elektroninį bilietą galima įsigyti tik 140. Jei spaudos kioskas nepažymėtas elektroninio bilieto vėliavėle, kortelės jame neparduodamos.

Pardavėjoms kyla klausimų

Elektroninis bilietas tapo išbandymu spaudos kioskuose dirbančioms pardavėjoms. Neretos jų veidas ištįsta vos paklausus apie Vilnių pasiekusią naujovę.

Kioske prie Seimo dirbanti Svetlana neslėpė sutrikusi, kai „Vilniaus dienos“ žurnalistė pasiteiravo, ar galima elektroninio bilieto kortelę vieną mėnesį papildyti 12, o kitą – 35 litais? Tarkime, ar įmanoma, kad kurį laiką kortelę naudojęs studentas vėliau ją perleistų mamai?

„Negaliu atsakyti, dar labai neseniai pradėta elektroniniu bilietu prekiauti, todėl mums pačioms kyla tam tikrų klausimų“, - pečiais gūžčiojo Svetlana.

V.Antanavičius tikino, kad spaudos kioskų darbuotojos yra pakankamai informuotos, tačiau esama tam tikrų išimčių – juk neįmanoma nuspėti visų klientams kilsiančių klausimų.

„Kortelę galima papildyti kokia nori suma, - kalbėjo jis. - Spaudos kioske dirbanti kasininkė neturi išsamios informacijos ir supratimo. Dėl to leidžiamos brošiūros, kurių praėjusį mėnesį miestiečiams išdalijome apie 100 tūkst. Be to, yra internetinis puslapis, lankstinukuose nurodyti telefonai, kuriais galima paskambinti ir pasiteirauti.“

Prie naujovės teks pratintis

„O ar galima kortelę papildyti ne 12, bet 6 litais, jei iki stipendijos tik tiek turiu? Pavažinėčiau dvi savaites, po to vėl pasipildyčiau 6 litais ir per mėnesį susidarytų tie 12 litų“, - domėjosi Rosita Rudvalytė.

Atsakydamas V.Antanavičius pabrėžė, kad popierinius bilietus keičiant plastikiniais, bilietų rūšys nekinta.

„Kaip buvo nuolaidos studentams, pensininkams ar žmonėms su negalia, taip ir liko. Bilietų tarifai nepasikeitė. Vėliau galbūt imsimės įvedinėti papildomas bilietų rūšis, tarkime, gali atsirasti trijų mėnesių ar metų bilietas. Galbūt atrišime bilietą nuo kalendoriaus“, - aiškino „Susisiekimo paslaugų“ vadovas.

Tačiau šių naujovių vilniečiams teks palaukti. Girdi, elektroninio bilieto pasirodymas ir taip sukėlė sąmyšį. Esą jei iškart būtų pažerta gausybė inovacijų, žmonės sutriktų, o informacinių telefonų linijos perkaistų nuo užgriuvusios klausimų lavinos.

„Vilniaus dienoje“ taip pat skaitykite:

Meilės simboliai gadina tiltų turėklus

Studentui paskaitos svarbiau už gyvybę

V.Putinas tautiečiams liepė ne galvoti, o balsuoti už jo partiją