Už žurnalisto nužudymą mirties bausme nubausto „Vilniaus brigados" lyderio Boriso Dekanidzės dešiniąja ranka laikytas I. Tiomkinas yra
kartu su poezijos rašymu pagarsėjusiu Vilniaus miesto 5-ojo policijos komisariato vyresniuoju inspektoriumi Petru Klimavičium.

Prokurorai įtaria, kad P. Klimavičius galėjo suklastoti administracinio teisės pažeidimo protokolą ir atsakomybėn patraukė ne tą asmenį - esą iš tikrųjų pažeidimą padarė I. Tiomkinas.

Policijos inspektorius tyrė administracinį pažeidimą, kai I. Tiomkino šuo įsiveržė į vienos Antakalnio gyventojos namo kiemą ir išgąsdino ne tik ją, bet mažą šunytį Bobiką.

Dėl pažeidimo buvo patrauktas, o vėliau – įspėtas „Vilniaus brigados" garsenybės draugas Andrejus K. Jis policijos inspektoriui prisipažino, jog savo noru išvedė pasivaikščioti I. Tiomkino šunį ir esą šis ištrūko, kai su kitu šuniu pamatė bėgančią katę. Būtent tada I. Tiomkino šuo ir įbėgo į Antakalnio gyventojos kiemą.

Tačiau byloje yra du liudytojai, kurie tvirtina, kad Andrejus K. tą vakarą „Timochos" šuns nevedžiojo. Nukentėjusioji taip pat nurodė, kad šunį vakare galėjo vedžioti I. Tiomkinas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai klausėsi I. Tiomkino ir pažeidimo bylą tyrusio P. Klimavičiaus pokalbių, kurie buvo labai atviri. Iš jų esą gali būti aišku, kad I. Tiomkinas ir P. Klimavičius sutarė, jog atsakomybėn bus patrauktas kitas žmogus. Be to, į pareigūną nusikalstamo pasaulio garsenybė kreipėsi „Petručio", vienas kitam linkėdavo sveikatos.

Trečiadienį prieš Vilniaus miesto 3-iąjį apylinkės teismą stojęs I. Tiomkinas neprisipažino kaltu. Jis pasakojo, kad jo šuo mažąjį Bobiką per metus užpuolė du kartus – sausį per šunų grumtynes jie įkrito į tvenkinį, o rugpjūtį – kieme.

„Šį šunį priglaudžiau, kai jis atėjo į mano namų kiemą", - „Timocha" sakė pasigailėjęs veislinio šuns, tačiau neigė, kad vedžiojo šunį, kai buvo užpultas Bobikas. Šiuo metu vienoje Latvijos bendrovėje dirbantis vyriškis tikino, kad turi du šunis, už juos abu moka mokesčius valstybei.

I.Tiomkinas neigė, kad P. Klimavičius galėjo suklastoti administracinio teisės pažeidimo bylą, o į konkrečius prokuroro klausimus nesugebėdavo tiksliai atsakyti.

„Iš pokalbių aišku, kad jūsų bendravimas su P. Klimavičiumi yra pakankamai šiltas: jį ir Petručio vadinat, ir sveikatos linkite, ir spaudžiat ranką..." – trečiadienį teisme stebėjosi Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Žydrūnas Radišauskas.

„Tai mano maniera tokia, aš su visais taip bendrauju, Rusijoje tai normalu", - sakė rusiškai kalbantis I. Tiomkinas.

DELFI primena, kad I. Tiomkino augintinis šunytį Bobiką užpuolė 2005-ųjų rugpjūčio 30-osios vakarą, o administracinio teisės pažeidimo protokolas galėjo būti suklastotas rugsėjo pradžioje.

Prokuratūros kaltinamajame akte nurodyta, kad policijos inspektorius galimai piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi diskreditavo policijos pareigūno vardą ir padarė didelę žalą valstybei.

P. Klimavičius į savo mobiliojo ryšio telefoną buvo įsivedęs I. Tiomkino telefono numerį. Esą tai buvo reikalinga norint patikrinti, ar į laisvę anksčiau laiko paleistas „Vilniaus brigados" atstovas laikosi teismo skirtų įpareigojimų.