DELFI apibendrindama turimus duomenis apie atlygį bendrovės „CV-Online“ pardavimo vadovė Nerija Račkauskienė sakė, kad priklausomai nuo produkto, motyvacinės sistemos, sezono, sėkmės pardavimo vadybininkas gali uždirbti ir 10000 Lt.

Jai antrina ir kolega iš darbo paieškos ir karjeros portalo „Manager.LT“. Jo vadovas Aras Mileška DELFI sakė, kad dažniausiai pardavimo vadybininko pareigas nori eiti savimi pasitikintys asmenys, galvojantys apie greitą karjerą ir didelį uždarbį.

„Pardavimo vadybininko atlyginimas tiesiogiai priklauso nuo asmeninių rezultatų. Kiti įmonės darbuotojai paprastai uždirba daugiau tik esant sėkmingam visos įmonės darbui. Be to, sėkmingai dirbančius vadybininkus į darbą priima beveik visos įmonės. Pradžioje sėkmingai padirbėjus mažoje, kad ir mažai rinkoje žinomoje įmonėje, vėliau bus nesunku pereiti į kitą, gal net ir solidžią įmonę, į kurią iš karto įsidarbinti būtų buvę sunku“, – dėstė pašnekovas.

Trūksta su techniniu išsilavinimu

Nors vadybos specialybės studijos Lietuvoje kelerius metus yra tarp populiariausių, tačiau specialistai tvirtina vadybininkų pertekliaus nejaučiantys, nes esą dirbti pardavimo vadybininku neužtenka tos srities išsilavinimo, bet reikia ir pašaukimo, tam tikrų asmeninių savybių. Todėl daug dirbančių pardavimo vadybininkais, turi visai kitos srities išsilavinimą. Paprasčiausia, anot N. Račkauskienės, turbūt surasti paslaugų pardavimo vadybininkus.

O labiausia trūksta vadybininkų su techniniu išsilavinimu, taigi sunkiausia jų rasti IT, elektrotechnikos, gamybos įmonėms. Taip jaučiamas didelis transporto bei NT vadybininkų poreikis.

A. Mileška atkreipia dėmesį, kad Vakarų Lietuvos regione labiausiai trūksta paslaugų srities pardavimo vadybininkų, nes čia didžiausia konkurencija tarp įmonių.

Klaipėdos regione dirbančios įmonės vadovas sako, kad nors apie visas regiono įmones statistinių duomenų nėra, bet jis mano, kad apie 30 proc. įmonių, kurios savo prekių/paslaugų pardavimus vykdo per aktyvaus pardavimo vadybininkus, iškart priimtų vadybininką su patirtimi, 5 proc. priimtų vadybininką be patirties ir suteiktų galimybę išbandyti savo sugebėjimus pardavimo srityje.

Šiuo metu tinklalapyje cvonline.lt ieškoma daugiau nei 400 vadybininkų. Žmonių, norinčių dirbti pardavimų vadybininkais – daugiau nei 9000.

A. Mileškos duomenimis, Vilniuje ir Klaipėdoje analogiškų paslaugų/produktų pardavimo vadybininkų atlygiai nesiskiria, kiek mažesni Kaune. Klaipėdoje visais atvejais aukščiausia pastovioji dalis, tai – atlygis dėl kurio sutinka ateiti dirbti pardavimo vadybininkas. Tačiau kalbant apie karjerą, kai pardavimo vadybininkas, tarkim, pereina dirbti pardavimų vadovu, Vilniuje uždirba daugiau, nei kituose miestuose.

Anot specialistų, tiesioginio pardavimo vadybininkų perpirkimo atvejai nėra dažni

Dažniausiai darbdavių keliami reikalavimai:

aukštasis išsilavinimas, panašaus darbo patirtis, asmeninės savybės. Kartais labai svarbu tam tikros srities išmanymas arba bent tos srities išsilavinimas (jei to reikalauja produktas ar paslauga), užsienio kalbos mokėjimas.

Pagrindinės nurodomos noro keisti darbą priežastys:

nebeįmanoma užsidirbti daugiau, nors darbuotojas jau pasiekęs gana aukštą profesionalumą, nesudarytos sąlygos siekti geresnių rezultatų, maža įmonė, nėra karjeros galimybių, nori išbandyti save kitur, nori dirbti pagal savo specialybę, tiesiog nebenori dirbti aktyvaus pardavimo darbo.

Taip pat keisti darbą norima dėl nesutarimų įmonės viduje, prasto įmonės prestižo, darbdavių pažadų netesėjimo, atlyginimų vokeliuose, monotonijos, kai viskas tampa per daug aišku ir paprasta, produktas ar paslauga ilgą laiką nesikeičia.

Įmonių skaičiavimu, vidutiniškai pardavimo vadybininkas vienoje įmonėje dirba maždaug 2-3 metus.

Preliminarūs vidutiniai mėnesio atlyginimai „į rankas“

VilniusKaunasKlaipėda
Pradedančio pardavimo vadybininko1000 Lt (+ proc. nuo pardavimų) 800 Lt (+ proc. nuo pardavimų) 1300 lt (+ proc. nuo pardavimų)
Patyrusio specialisto2000–7000 Lt1800-4000 Lt2000-5000 Lt
Pardavimo vadovų3000-15000 Lt2000-8000 Lt 2500-10000 Lt

Šaltinis: manager.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)