P. Baguškai įteiktame pareiškime ministerijos valstybės sekretorius pasiprašė iš darbo atleidžiamas nuo lapkričio 18-osios. P. Koverovas DELFI teigė nusprendęs pakeisti darbą – pareiškė išeinąs dirbti advokatu.

Valstybės sekretorius teigė, kad jo pasitraukimas iš ministerijos nėra susijęs su prieštaringai vertinamo P. Baguškos darbu. „Ministerijoje dirbau septynerius metus, nusprendžiau, kad reikalingos permainos, todėl nusprendžiau išbandyti darbą advokatūroje“, - teigė jis.

Su keturiais ministrais dirbęs P. Koverovas nenorėjo nė vieno jų išskirti. „Su visais buvo savotiškai lengva, tačiau ir su visais buvo savotiškai sunku“, - teigė jis. Pasak valstybės tarnautojo, P. Baguška „yra kitoks“, tačiau esą jokių nesutarimų su juo nebuvo.

Kas užims P. Koverovo vietą, turėtų paaiškėti po paskelbto konkurso. Neoficialiai kalbama, kad aukšto posto gali siekti ministro patarėjas Mantas Varaška, tačiau šis tokias kalbas neigia.

„Nėra jokio pagrindo tokioms kalboms, nes norint dirbti šį darbą reikia neeilinio proto, neeilinės brandos ir neeilinių ambicijų“, - sakė M. Varaška.

DELFI primena, kad iš ministerijos vien tik šiemet išėjo daugiau kaip 20 įvairių specialistų. Dėl pasitraukiančių teisininkų P.Baguška sulaukė kritikos ir Seime, tačiau ministras neigė tvyrančią įtampą ministerijoje.

Ministras teisinosi, kad buvę darbuotojai kyla karjeros laiptais bei susirado geriau apmokamus darbus valstybės tarnyboje bei bankuose.