„Lietuvoje nėra kokybiškos žiniasklaidos rusų kalba internete. Nuolat sulaukdavome klausimų, kada paleisime portalą rusų kalba. Manome, kad jis sudomins ne tik Lietuvos rusus, bet ir lenkus, taip pat kitą auditoriją, kuriai rusų kalba paprasčiau skaityti nei lietuviškai, - sako Jurga Eivaitė, UAB DELFI direktorė.

Tikimasi, jog portalas sulauks skaitytojų ir iš Rusijos, Baltarusijos bei Ukrainos.

„Tai, kad latvių ir estų rusiški portalai pernai buvo apdovanoti kaip geriausi portalai rusų kalba ne Rusijos teritorijoje, mus taip pat įkvepia“, - pasakoja J.Eivaitė.

DELFI naujienų portalo rusų kalba redakcijai vadovaus žurnalistas Olegas Jerofejevas. Prieš tai jis dirbo „Radio 7“,„Radio Znad Willi“, LRT.

„Šitas ilgai lauktas projektas - didelė garbė ir iššūkis mums. Tai bus vienintelis tokio masto kanalas Lietuvoje. Neapsiribosime informacija apie Lietuvą, turėsime specialių reportažų iš kaimyninių šalių“, - žada O. Jerofejevas.

„Žiniasklaidos rusų kalba Lietuvoje vis mažėja. Be to, rusiškame DELFI skaitytojai galės nevaržomi išreikšti savo nuomonę, toks poreikis tikrai jaučiamas“, - pridūrė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją