Kaip DELFI pasakojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Vladas Rakštelis, apie 9 val. 30 min. sostinės ugniagesiai gavo pranešimą, kad Pylimo gatvėje esančio namo bute kilo gaisras. Apie gaisrą pranešė to paties namo gyventojai.

Atvykę ugniagesiai pamatė, kad iš buto lango antrame aukšte veržiasi garai, o ant palangės stovi smarkiai sumuštas vyriškis su antrankiais.

Kai žmogus buvo nukeltas, paaiškėjo, kad jis – Prancūzijos pilietis. Vyriškis buvo išsinuomojęs butą Žirmūnų mikrorajone, tačiau mergina jį pakvietė esą pas save, kur šis ir buvo įkalintas.

Anot ugniagesių, prirakintas prie radiatoriaus vyriškis vienas išbuvo keletą dienų. Ant palangės jam buvo padėta šiek tiek maisto, tačiau šis jo nepalietė. Po ilgalaikių pastangų prancūzui pavyko nutraukti radiatoriaus vamzdį ir išsilaisvinti. Kadangi name jau buvo pajungtas šildymas, ant grindų pasipylė karštas vanduo, kuris ir sukėlė garus.

„Regis, užpuolikai iš vyriškio reikalavo mokėjimo kortelių kodų. Turbūt šis jų neišdavė, todėl buvo sumuštas ir įkalintas“, - teigė V. Rakštelis.

Pareigūnai dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurio smulkmenų kol kas nekomentuoja.