IBM specialistai sukurs ir įdiegs visiškai automatizuotą bagažo valdymo sistemą, kontroliuosiančią lagaminus ir krepšius kiekviename transportavimo etape, rūpinsis tos sistemos priežiūra, konsultuos Amsterdamo oro uosto darbuotojus.

Visas oro uoste esantis keleivių bagažas bus sekamas ir valdomas pasitelkiant radijo dažnių identifikavimo (angl. Radio Frequency Identification - RFID) technologiją ir specialiai tam sukurtus robotus.

Sistema bus baigta diegti 2011 m., kai Amsterdamo Schipolio oro uoste duris atvers naujas bagažo terminalas „Nieuw Zuid“. 10 tūkst. kv. metrų ploto terminalu naudosis įvairios oro linijos. Ten įdiegta sistema gaus ir apdoros informaciją apie bagažo srautus, skrydžių laikus ir vėlavimą, automatiškai spręs kylančius nesklandumus.

Ekspertai sako, kad naujosios sistemos diegimas Amsterdamo oro uostui padės greičiau transportuoti bagažą ir garantuos didesnį jo saugumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją