Kaip DELFI po posėdžio sakė M. Kalčinsko advokatė Vytautė Ladigaitė-Balčiūnienė, posėdžio metu bendrovės atstovai pasiūlė dėl nesutarimo tartis taikiai, todėl teismo posėdis buvo atidėtas iki gruodžio pradžios.

Jos teigimu, konkretus pasiūlymas dar negautas, tačiau švyturys.lt savininkas sutinka derėtis, bet neatmeta galimybės ir toliau bylinėtis.

Tuo tarpu ŠUA viešųjų ryšių vadovas Dainius Smailys DELFI sakė, kad teismas pasiūlė šalims susitarti ir „tokio susitarimo galimybės nėra išsemtos“.

Dėl domeno į teismą patekę vilnietis DELFI tvirtina savo kaltės nematantis, nes esą yra daugybė įmonių, savo pavadinime turinčių žodį "švyturys", be to, jam švyturys.lt įregistruoti leista, visus mokesčius jis sumokėjo.

DELFI primena, kad M. Kalčinskas pasakojo 2006 metų pabaigoje registravęs svetainę www.švyturys.lt ir paskelbęs kad šis interneto adresas yra parduodamas.

Tuomet pašnekovas tvirtino vietoj pasiūlymo pirkti vardą sulaukęs ŠUA atstovaujančios advokatų kontoros rašto, kuriame teigiama, kad šį domeną jis turi perleisti ŠUA, nes kitaip teks sumokėti už patirtą žalą ir teisines išlaidas.

„Jie padavė mane į teismą, o adresą areštavo antstoliai“, – dar vasarą pasakojo vaikinas. – Aš esu nurodęs, kad aš neketinu konkuruoti su ŠUA, jei aš atidarysiu savo svetainę, jokio alaus gaminti nesirengiu".

D. Smailys DELFI anksčiau sakė, kad šį atvejį bendrovė vertina kaip bandymą neteisėtai pasipelnyti, naudojantis prekės ženklo vardu ir reputacija.

„Vaikinas specialiai įregistravo interneto svetainę švyturys.lt neketindamas vystyti jokios veiklos, o turėdamas vieną tikslą – jį parduoti mums patiems. Įregistravęs iškart mums pasiūlė ją pirkti. Mums nesutikus, paskelbė viešai, kad parduoda šį domeną, turbūt tikėdamasis, kad juo susidomės mūsų konkurentai“, – pasakojo D. Smailys.

Registrų centro duomenimis, įmonių, kurių pavadinime yra žodis „švyturys“, yra 38, egzistuoja ir bendrovė, kurios pavadinimas yra “Švyturys”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją