„Pieno žaliava brangsta visame pasaulyje, Lietuva ne išimtis. Pasaulyje sparčiai auga pieno produktų paklausa, Azijos, Amerikos ir Rusijos rinkose ji jau viršija pasiūlą. Tokia situacija susidarė dėl skirtingų rinkos, ekonominių ir klimatinių sąlygų“, - sako bendrovės vykdantysis direktorius Linas Sasnauskas.

Kaip teigiama bendrovės pranešime, šiuo metu pieno žaliavos kaina vidutiniškai sudaro apie 60 proc. pieno produktų savikainos. Rinkoje pakilus žaliavinio pieno supirkimo kainoms, padidėja produkto savikaina, todėl AB „Pieno žvaigždės“ teigia esanti priversta kelti ir savo gaminamos produkcijos kainas.

„Brangstantis žaliavinis pienas yra vienintelė priežastis, dėl kurios esame priversti branginti pieno produktus“, - sako Linas Sasnauskas, AB „Pieno žvaigždės“ vykdantysis direktorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją