DELFI žiniomis, incidentas kilo lietuvių sirgaliams bandant įsinešti į areną trispalvę ilgu kotu. Ispanų arenos apsaugininkams nepatiko vėliavos ilgis ir jie problemą bandė spręsti "paprastu" būdu - supjaustydami vėliavą. Lietuviams papriekaištavus atskubėjo specialusis būrys ir pradėjo talžyti sirgalius "bananais".

Apsaugininkams taip pat užkliuvo dideli aistruolių būgnai. T.Balaišis-Sėkla, pasak liudininkų, pabandė atskirti policininką nuo būgną nešusio aistruolio ir pats buvo užpultas policijos pajėgų.

Liudininkai teigia, kad "Sėkla" praskelta galva ir surakintas antrankiais buvo išvežtas į policijos nuovadą. Nukentėjo ir vienas policijos pareigūnas - jam buvo praskeltas antakis.

Pasak Krepsinis.net žurnalisto, Ispanijos pareigūnai nekreipė dėmėsio ir į tai, jog tarp sirgalių buvo moterų – dviems iš jų buvo "bananais" pataikyta ir į galvą.

Didžiausios Ispanijos naujienų agentūros EFE žurnalistas Jorge Munoa teigė, jog matė viską, kas nutiko prie įėjimo į areną.

Pasak žurnalisto, apsaugos darbuotojas norėjo pažiūrėti, ar lietuviai neturi nieko draudžiamo būgnų viduje, tačiau Lietuvos sirgalių lyderis "Sėkla" nepakluso ir trenkė apsaugos darbuotojui būgno lazdele. Pasak ispano, smūgis buvo toks, kad prakirto apsaugininkui galvą.

Tuomet į įvykio vietą atskubėjo 12 specialaus būrio policininkų, kurie pradėjo smarkiai talžyti "Sėklą".

"Labai keista, kad šis vyrukas turėjo problemų su apsauga. Esu jį matęs ne viename krepšinio turnyre ir prisimenu jį kaip puikų krepšinio faną, tačiau tikrai ne kaip agresyvų ar piktą žmogų", - Krepsinis.net žurnalistui pasakojo J.Munoa.

Po incidento likę Lietuvos rinktinės sirgaliai į areną buvo įleisti tik po ilgų diskusijų.

Lietuvos rinktinės fotogyvenimą galite pamatyti Euro2007.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją