"Yra verslo grupių, kurios nori statyti, yra kapitalo, tačiau numatytos tik dvi vietos. Miesto architektai aiškina, kad tai lėmė sovietmečiu pradėtos formuoti "kalvos" (buvęs "Lietuvos" viešbutis ir Spaudos rūmai – DELFI) ir politinė valia. Tačiau tokie argumentai neįtikina", - sako E. Lementauskas.

Jis vadovauja Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos bendrojo plano iki 2015 metų ir jo sprendinių pagrįstumo ir teisėtumo ištyrimo laikinajai komisijai, kurios posėdis vyko ketvirtadienį.

E. Lementauskas įsitikinęs, kad ankstesnė miesto valdžia, apribojusi verslininkams galimybę statyti aukštybinius pastatus, atvėrė kelią korupcijai. "Tokių vietų Vilniuje galėtų būti penkios ar septynios. Jos turėtų būti aiškiai nurodytos plane, kad neatsirastų tokių išimčių, kaip šis namas Savanorių prospekte", - pro savo kabineto langą 18-ame savivaldybės pastato aukšte į 25 aukštų "Helios City" namą rodė vicemeras.

DELFI žiniomis, naujoji Vilniaus valdžia ketina suteikti galimybes verslininkams statyti "dangoraižius" Ukmergės gatvėje, teritorijoje šalia Vingio parko ir Šiaurės miestelyje.

Bendrovė "Viti" vietoje sostinės Ukmergės gatvėje valdomo prekybos centro "Statybų alėja" planuoja pastatyti daugiaaukštį prekybos ir verslo centrą. Vietoje šiuo metu veikiančio prekybos centro turėtų iškilti 20 aukštų pastatas, kurio aukštis - 70 metrų.

32 ha ploto teritorijoje tarp Geležinio Vilko gatvės, Laisvės prospekto ir Neries upės, buvusioje "Velgos" gamyklos teritorijoje, UAB „Akropolis" taip pat norėtų statyti "dangoraižius".

Šiaurės miestelyje, buvusios "Vilmos" gamyklos teritorijoje, aukštybines statybas planuoja gamyklos akcijas supirkusi „Megrame” įmonių grupė.

"Nesuprasčiau, jei mieste atsirastų naujų vietų aukštiems pastatams, kol nėra užstatytos jau numatytos vietos plane", - po laikinosios komisijos posėdžio DELFI teigė opozicijos atstovas konservatorius Vidas Urbonavičius.

Sprendimas dėl Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos bendrojo plano pakeitimų turės būti priimtas sostinės taryboje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją