“Nereikia galvoti, kad visi griebs tas rentas”, - vos kelis nepritariančius savo kolegas Liberalų sąjūdžio frakcijos narius ramino projektą pristatęs Vytautas Čepas.

Jo teigimu, po nepriklausomybės atkūrimo į Lietuvos Seimą iš viso buvo išrinkta 515 deputatų: „iš jų bus gal apie 30, kurie paims rentas”.

Daug aistrų sukėlęs Nepriklausomybės akto signatarų ir Seimo narių, neišrinktų kitai kadencijai, statuso įstatymo projektas buvo „paslaptingai“ įtrauktas į šios dienos posėdžių darbotvarkę.

„Frakcijos vardu siūlau įrašyti į darbotvarkę projektą nr. XP-2351“, - pasiūlė Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narys Vytautas Bogušis.

Posėdžiui pirmininkaujančio Andriaus Kubiliaus paprašytas įvardinti projekto pavadinimą, V. Bogušis nenusileido: „mes visi žinome, koks tai projektas“.

Už tai, kad įstatymo projektas dėl rentų Seimo nariams būtų pradėtas svarstyti ketvirtadienį balsavo 82 parlamentarai, prieš buvo 5, susilaikė – 5.

Nepriklausomybės akto signatarų ir Seimo narių, neišrinktų kitai kadencijai, statuso įstatymo projektas Seime atsirado taip pat paslaptingai: iš pradžių niekas nenorėjo prisiimti jo autorystės. Galiausiai paaiškėjo, kad įstatymo projektą parengė socialdemokratai. Projekte numatoma, kad renta į Seimą neišrinktam parlamentarui galėtų sudaryti 40-75 proc. Seimo nario algos.

Premjeras Gediminas Kirkilas įsitikinęs, kad renta Seimą palikusiems politikams sumažintų jų potraukį į korupciją. "Visos valstybės pasirūpina savo politikais, o jeigu nepasirūpina, tai politikai priversti korumpuotis. Kuo daugiau valstybė įsikiša į šituos reikalus, tuo mažiau pagundų ir reikalingumo kažkokius pinigus iš šalies turėti“, - „Žinių radijui“ yra pareiškęs G. Kirkilas.

87 proc. arba 6655 DELFI skaitytojų, atsakydami į Dienos klausimą, ar buvusiems Seimo nariams reikėtų skirti rentą, nubalsavo prieš, 470 skaitytojų pasisakė už tai. Iš viso į Dienos klausimą atsakė 7641 skaitytojų.